Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2017. január 27. 11:14

A Miatyánk záró gondolatait elemezte Szabó Antal Wojtyla házi előadásában

Képgaléria
A Miatyánk záró gondolatait elemezte Szabó Antal Wojtyla házi előadásában
A közismert bócsai festékgyár, a Poli-Farbe Kft. ügyvezető tulajdonosa pénteken folytatta havonta egyszer szokásos bibliai témájú előadássorozatát a Wojtyla népkonyhán. (Fotók: Mátyus István)

Szabó Antal ezúttal a Miatyánk - mint mintaima - záró gondolatait vette górcső alá: „…és ne vigy minket kísértésbe, de szabadíts meg a gonosztól; mert tied az ország, a hatalom és a dicsőség mindörökké. Ámen.” (Mt 6,13)

Elmondta: Máté és Lukács evangéliuma egyaránt megörökíti a mintaimát, ám utóbbi nem említi a zárómondatot. A Miatyánk utolsó gondolata Isten globális hatalmának elismerését, egyben imádatot, dicsőítést fejez ki. A jelenleg általunk ismert világegyetem végére 2 milliárd fényév alatt lehetne eljutni. E felfoghatatlanul hatalmas univerzumot pedig Isten irányítja, aki Jézus Krisztus személyében elküldte egyetlen Fiát, hogy megmutassa a bűnös emberiségnek, lehet győzedelmeskedni a bűn és annak végső következménye, a halál felett - hittel.

Aki bizakodással mondja el a mintaimádságot, azt jelenti, elfogadja Isten mindenek feletti hatalmát, újjáteremtő képességét; komolyan veszi, hogy lélekben új emberré válhat.

Elhangzott továbbá: a szeretetre három szó utal a Bibliában: agapé (isteni), filea (baráti), filadelfia (testvéri). Ezek közül legfelsőbb az agapé, vagyis a „ha kell, életemet is feláldozom érte” típusú szeretet, melyet csak Isten tud adni.

Aki hittel tekint az Úrra, és minden tőle telhetőt megtesz a jó cselekvéséért, Isten betölti minden alapvető szükségletét, de „…ha valaki nem akar dolgozni, ne is egyék.”  - idézte Szabó Antal Pál apostolt a thesszalonikaiakhoz írott második levélből. Akik tehát nem munkálkodnak hat napon át, azokat Isten nem tudja megsegíteni - hangoztatta az előadó. 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Szegények Akadémiája