Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2017. február 1. 19:58 | Szerző/forrás: keol.hu

Tíz éve van Domb-futás a Szabadidőközpontban

Tíz éve van Domb-futás a Szabadidőközpontban
A Iustitia Sport és Kulturális Egyesület szervezésében február 4-én, szombaton délelőtt 10 órakor indul a hagyományos Domb-futás, amelyre bárki benevezhet - tájékoztatta honlapunkat az egyesület elnöke.

Dr. Varga Tibor elmondta, hogy a tíz évvel ezelőtt kezdődött Domb-futásnak már kialakult menetrendje van. Minden futó tudja, hogy minden második hónap első hétvégéjén, szombat délelőtt tíz órakor indul.

Már óvodás kortól kezdve várnak mindenkit, hiszen a legrövidebb 300 méteres távtól kezdve egészen a 10,6 kilométeresig lehet válogatni a távok közül. A Szabadidőközpontban kijelölt IUSTITIA-kört teljesíteni kell, de mindenki önmagával versenyezhet, felmérve, hogy hol tart a felkészülésben.

Van egy Óriáslépés elnevezésű táv is, amelyen nevezési díjat sem kell fizetni. Az ember közösségi élményként kocog vagy fut a többiekkel, ezzel tesz egy óriási lépést az egészségéért.

Az óvodások részére van a 300 méteres futás, de biztatják őket, hogy hívják el a nagyszülőket is futni, kocogni. Ezt nevezik Nagyi-futásnak. Ezeket a dupla futásokat duplán is jutalmazzák, hiszen az óvodások ezért dupla csokit kapnak.

A Domb-futás hivatalos versenytávja 7 kilométer. Ez egy pontgyűjtő verseny, amelynek éves díjazása van. A díjakat egy díjkiosztó, záró futópartin adják át az év végén. A 10,6 kilométeres táv első három női és férfi versenyzőjét a helyszínen egy-egy éremmel díjazzák.

Mészárosné Gilicze Katalin, a Kecskeméti Önkormányzati Dolgozók Szabadidő Sport Club elnöke közölte, hogy a két szervezet között kiváló együttműködés alakult ki, társszervezőként részt vesznek a sport- és szabadidő-rendezvényeken. A szombati Domb-futáson is több önkormányzati dolgozó részt fog venni.

Kövessen minket a Facebookon is!