Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2017. február 5. 14:02

„Aki lámpást gyújt…” - Robi atya heti hirdetései a széchenyivárosi Szentcsalád Plébániából

Képgaléria
„Aki lámpást gyújt…” - Robi atya heti hirdetései a széchenyivárosi Szentcsalád Plébániából
„Aki lámpást gyújt, nem takarja le edénnyel, ágy alá sem rejti, hanem a lámpatartóra teszi, hogy akik bemennek, lássák a világosságot.” (Lukács 8,16) Hatházi Róbert plébános atya sok szeretettel vár minden hívet és keresztény hit iránt érdeklődőt a kecskeméti (széchenyivárosi) Szentcsalád Plébánia heti alkalmaira, közösségi programjaira. Szívből ajánljuk az alábbi hirdetéseket kedves olvasóinknak:

A hét ünnepei, szentjei:

Hétfő:  Miki Szent Pál és társai vértanuk

Péntek: Szent Skolasztika szűz

Szeretettel köszöntjük azokat, akiknek a héten lesz névnapja, születésnapja vagy házassági évfordulója. A jó Isten áldása legyen életeteken!

1.         A Szentlélek-szeminárium kapcsán hétfőtőnként továbbra is este 17.00-től kezdődnek a szentmisék, ill. igeliturgiák!

2.         Február 12-én vasárnap a betegek világnapjához csatlakozva lehetőség nyílik a plébánián reggeli (10.00) szentmise keretében felvenni a betegek kenetét. Szentség felvételéhez szükséges a felvevő kegyelmi állapota (vagyis a szentség felvételét szükség szerint gyónásnak kell megelőzni) felveheti a szentséget bárki, akinek 1. élete betegség vagy öregség miatt kezd veszélybe jutni. 2. aki korábban felvette a szentséget és visszanyerte egészségét újabb súlyos betegség érte. 3. ha valaki komolyabb sebészeti beavatkozás előtt áll.

3.         A házasság hete rendezvénysorozat keretében kerül megrendezésre a „Séta a családokért és a hazaságért” rendezvény  a program és plakát  szerint 2017.  február 16. szombaton.

4.         Szintén a házasság hete programsorozat keretében 2017. február 17. pénteken kerül megrendezésre a „Hit , család, egészség”  ökumenikus találkozó 18. órától a helynökségen. (Lestár tér 2.)

5.         Évszázadok muzsikája szorozat következő koncertje: Dóbiás Hédi Dániában élő kecskeméti (származású) orgonaművész koncertje lesz a Református Templomban febr. 14-én kedden este 6-kor. (Adakozni a Piarista Templom új orgonájára lehet).

6. Plébániánk farsangi bálja február 25-én kerül megrendezésre. Szeretettel várunk mindenkit!

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház