Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2017. február 10. 19:27 | Szerző/forrás: keol.hu

Újabb díjátadót tartott a PADMA

Újabb díjátadót tartott a PADMA
Újabb, ezúttal már a harmadik pályázati díjátadót rendezték meg pénteken, 2017. február 10-én délután a Pallas Athéné Domus Mentis Alapítvány (PADMA) székházában. A középiskolások számára harmadik alkalommal meghirdetett pályázatra ezúttal 5 város 9 iskolájából 19 pályázat érkezett.

Az alapítvány által kiírt harmadik középiskolai tanulmányi ösztöndíjprogram nyertes pályázatainak ünnepélyes díjátadóját tartották pénteken délután. Az ünnepségen jelen voltak többek között Gaál József és Dr. Szebrényi Gyula Tamás, Kecskemét alpolgármesterei, Hörcsök Imre önkormányzati képviselő, Finta Zita, a PAE kancellár asszonya, Varga László, a PADMA kuratóriumi tagja, Berács József professzor, a PAE gazdálkodási és menedzsment szakának oktatási felelőse, Szenes Mártonné, a Kecskeméti Református Gimnázium igazgatója, Dr. Főzőné Timár Éva igazgatónő és Schnell Ildikó igazgatóhelyettes a Bolyai János Gimnáziumból, valamint természetesen a díjátadó főszereplői, a PADMA középiskolás tanulmányi pályázatának díjazottjai.

"A bejárati aulában talán megálltak egy pillanatra az állványokon kiállított képek előtt - mondta köszöntő beszédében Dr. Ailer Piroska, a PADMA elnöke. - És talán ismerősek voltak ezek a képek: az új egyetemi campus látványtervei. É idefele jövet talán észrevették a PADMA Székház melletti üres telket, ahol pár napja került lebontásra az utolsó használaton kívüli épületet. Reméljük, hogy a következő díjkiosztón ezeken az ablakokon kinézve már a campus első épületeit csodálhatjuk meg a csupasz telek helyén.

És bízom benne, hogy lesznek olyanok az itt jelenlévő diákok között, akiket ebben az új épületegyüttesben láthatunk majd viszont a Pallasz Athéné Egyetem hallgatójaként.

A PADMA középiskolások számára kiírt pályázatának nem titkolt célja ugyanis a fiatalok érdeklődésének felkeltése a közigazgatási témák és ezen keresztül a Pallasz Athéné Egyetem gazdálkodási és menedzsment szakja iránt.

Örömünkre szolgál, hogy a pályázat harmadik fordulójában 5 város 9 iskolájából 19 pályázat érkezett. Mondhatjuk, hogy immár hagyományosan a kecskeméti Kadából és a Református Gimnáziumból, illetve a makói Návay Lajos Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumból érkezett a legtöbb pályamunka, de idén új résztvevőként köszönthetjük a budapesti Szent István Gimnáziumot, a kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumot és a szolnoki Varga Katalin Gimnáziumot."

A díjkiosztón elhangzott, hogy a pályázó városok és iskolák között idén több újjal is találkozhattunk. Igaz volt ez a választható témákra is, melyeket minden évben igyekeznek frissíteni, aktualizálni a gazdálkodási és menedzsment szak felelőseinek segítségével. Így került be a listába a diákhitel és a magyar állampolgárok külföldi munkavállalása, illetve a BrExit. Ez utóbbi bizonyult a legnépszerűbb témának: 6 diák írt róla. De előkerültek korábban nem, vagy alig feldolgozott témák is: az online határidős kereskedés és a sikeres vállalkozás Kecskeméten.

És még egy területen találkoztak a kiírók újoncokkal és régi ismerősökkel: a pályázók között. Nagy öröm volt a számukra, hogy három diák immár harmadjára küldött be dolgozatot, melyek mindegyikét díjazták. Ők név szerint: Csertő Dzsenifer Erika, a kecskeméti Kadából, Móra Bendegúz Előd és Pataki Laura Eszter a makói Návayból.

Dr. Berács József professzor értékelését követően átadták a díjakat, végül pedig Varga László mondott „pohárköszöntőt". Természetesen a 18 év alatti diákokra tekintettel csupán üdítőitallal.

Kövessen minket a Facebookon is!