Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2017. február 14. 23:38 | Szerző/forrás: keol.hu

Válik Ferenc és Kecskemét első négytusa aranyérme

Válik Ferenc és Kecskemét első négytusa aranyérme
Székesfehérvár adott otthont a 2. Heraklész felnőtt és Ifi „A" négytusa felmérőnek. A megmérettetésen Válik Ferenc a Kecskeméti Repülő és Vívó SE öttusázója képviselte a Hírös várost. Ferenc megszerezte a versenyen első négytusa aranyérmét.

Az úszással kezdődött a nap, ahol Ferenc ismét egyéni csúcsot úszott, a 2:13;81 négy másodperccel jobb eddigi legjobbjánál.

A vívás a szokásostól eltérően nem ment neki igazán jól, hiszen sok asszót vesztett a felesleges idegeskedés miatt. Rutinjának köszönhetően azonban hamar összeszedte magát, átvette az asszókban a kezdeményezést és az irányítást, végül 27 győzelemmel 12 vereség ellenében ismét ő nyerte ezt a versenyszámot.

Mindezeknek köszönhetően első helyről kezdhette a kombinált számot. A szeles, hideg idő ellenére a futás és a lövészet is kiválóan ment neki, folyamatosan tudta növelni előnyét üldözői előtt és rajt-cél győzelmet aratott.

Ferenc ezzel megszerezte első négytusa aranyérmét, egyben Kecskemét város első négytusa aranyát is.

Másik kecskeméti kötődésű versenyző is rajthoz állt a versenyen. A közelmúltban a Kecskeméti Repülő és Vívó SE -ből a Budapesti Honvédba igazolt Hegedűs László faragni tudott Ferenc mögötti hátrányából és szédületes sebességű futással a hetedik helyről a harmadik helyig hozta fel magát.

Edzők: Németh Gyula, Szabó Ferenc, Bálint Zoltán, Almási Balázs.

Kövessen minket a Facebookon is!