Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2017. február 16. 21:23

Az L. Simon Borászat mutatkozott be a kecskeméti Koch Borházban

Képgaléria
Az L. Simon Borászat mutatkozott be a kecskeméti Koch Borházban
Az Etyek-budai borvidéken, a Velencei-tó déli partján, Agárdon található az L. Simon Borászat. Nedűikre jellemző a szőlőből származó zamatgazdagság és frissesség, a fajtajelleg mellett érezhető bennük a Velencei-tó közelségének köszönhető speciális mikroklíma hatása is - derült ki Dobos Ferenc, az L. Simon Borászat ügyvezetőjének szavaiból a csütörtök esti borkóstolón. (Fotók: Tódor Norbert)

Fehér- és rozéboraik reduktív eljárással készülnek, vörösboraiknál viszont két irányzat lelhető fel: egyaránt készítenek hagyományos fahordós érlelésű, testes, valamint primőr gyümölcsös, könnyed stílusú szőlőnedűket - jelentette ki a főborász.

Kellemesen szénsavas gyöngyöző boraik, fehér és rozé frizzantéik számos borversenyen érte el kiváló eredményt.

Szőlőtermű területeik Nadapon, a Velencei-hegység napsütötte hegyoldalain, illetve a tó déli partján, a Bikavölgyben fekszenek.

Palackos boraik címkéit a Velencei-tó nádasaiban, partvidékén, valamint a Dinnyési-fertőn fészkelő madarak művészi kidolgozású képei díszítik - úgymint bölömbika, zöldike, sárgarigó, billegető cankó, vörösgém, míg a kellemesen szénsavas frizzantéik a Velencei-tavon feltűnő vitorlás hajókról kapták fantázianevüket (Kalóz, Laser). Fehér cuvée-iket tájegységük neves szülöttjéről, a borászattal is foglalkozó költőről, Vörösmartyról nevezték el - hangzott el a borkóstolón, miközben a vendégek tízféle bor ízét élvezhették.

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház