Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2017. február 17. 22:53

„Aki lámpást gyújt…” - Robi atya heti hirdetései a széchenyivárosi Szentcsalád Plébániából

Képgaléria
„Aki lámpást gyújt…” - Robi atya heti hirdetései a széchenyivárosi Szentcsalád Plébániából
„Aki lámpást gyújt, nem takarja le edénnyel, ágy alá sem rejti, hanem a lámpatartóra teszi, hogy akik bemennek, lássák a világosságot.” (Lukács 8,16) Hatházi Róbert plébános atya sok szeretettel vár minden hívet és keresztény hit iránt érdeklődőt a kecskeméti (széchenyivárosi) Szentcsalád Plébánia heti alkalmaira, közösségi programjaira. Szívből ajánljuk az alábbi hirdetéseket kedves olvasóinknak:

A hét ünnepei, szentjei:

Szerda: Szent Péter apostol székfoglalása

Csütörtök: Szent Polikárp püspök és vértanú

Péntek: Szent Mátyás apostol

Szeretettel köszöntjük azokat, akiknek a héten lesz névnapja, születésnapja vagy házassági évfordulója. A jó Isten áldása legyen életeteken!

1.         Felekezetközi dicsőítésre várják az érdeklődőket február 26-én, a szokott helyen és időben, 15 órától a Klapka utcai Pünkösdi imaházba!

2.         A korábban hirdetettek szerint, csütörtökönként csendes szentségimádást tartunk a kápolnában. A reggeli mise után helyezzük ki az oltári szentséget, ezt követően közösen imádkozunk, majd félóránként/óránként beszítva, igyekszünk „kitölteni” az egész napot! Természetesen van lehetőség csatlakozni ehhez a szolgálathoz. Azok, akik még nem jelentkeztek, és szeretnének részt venni ebben az imádságban, megtehetik Ivanics Áginál!

3.         Jövő vasárnapi perselyadományaitokat a Katolikus Iskolák javára ajánljuk fel!

4.         Február 25-én szombaton kerül sor Plébániánk hagyományos „batyus”  farsangi báljára 18.00-tól a nagyteremben.

5.         Elkészült a plébánia 2016. évi zárszámadása, és 2017. évi költségvetése. Aki szeretné, megtekintheti az irodában.

6.         Szeretnénk felhívni a figyelmeteket a személyi jövedelem adó 1+1 százalékának felajánlására! Rendelkező nyilatkozatok, és adószámos papírok az iroda előtti asztalról elvihetők.

7.         Szabó István piarista házfőnök atya február 26-án, vasárnap 18.30-tól mondja aranymiséjét a Piarista Templomban. Isten éltesse! Osztozzunk minél többen az ünneplésben!

8.         A Piarista Rend alapításának 400. évfordulója alkalmából a piarista atyák ünnepélyes fogadalom újítása lesz a Piarista Templomban március 6-án, hétfőn 18.30-kor.

9.         Egyházmegyénk idei Asztrik-emlévhez kapcsolódva és Érsek atya meghívására, esperes kerületenként zarándoklatra indulunk Kalocsára. Kecskemétről április 2. vasárnap szervezünk zarándoklatot! Indulás a plébániától reggel 8.00-kor.

Program: Érseki mise, filmvetítés, ima, látogatás Asztrik püspök sírjánál, egyházmegyei múzeumok meglátogatása és (fakultatív) ebéd.

Részveli díj: 2200.- Ft ebéddel 3000.- Ft.

Jelentkezni Takács Gábornál lehet, kizárólag a részvételi díj befizetésével!

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház