Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2017. február 17. 23:28 | Szerző/forrás: keol.hu

Király László György és Öveges László közös tárlata a Kápolna Galériában

Király László György és Öveges László közös tárlata a Kápolna Galériában
A fotózás egy intellektuális játék Király László György és Öveges László számára, akik mára hagyományt teremtettek abból, hogy együtt állítják ki munkáikat. Legújabb tárlatuk csütörtökön délután nyílt meg a Kápolna Galériában.

Az Aszimmetriák - elvontsági tünetek című kiállítás már a sokadik a sorban, ahol közösen mutatják meg fotóikat Király László György és Öveges László. Az első közös tárlatukat 2006-ban láthatta a közönség, és azóta is, amikor csak tehetik, együtt töltik meg sajátos látásmódú alkotásaikkal a város kiállítótereit.

Miközben az első tárlatukon még alig lehetett megkülönböztetni, hogy melyik képet ki készítette, mostanra művészi útjaik kettéváltak. Bár a stílusuk jól felismerhető, mégis sok közös vonás maradt abban, ahogy a fényképezőgép lencséjén át látják a világot.

- Mindketten az elvont fotográfiát szeretjük, amikor a kép szép is, látványos is, szórakoztat is, de mindenképpen képi asszociációra sarkall. Ez az intellektuális játék vonz bennünket, és ezt próbáljuk átadni a nézőknek - emelte ki Öveges László.

A Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek kiállítóterében megnyílt tárlat fókuszában az aszimmetria áll. Ugyanaz a gondolat azonban mindkettejüknél másképpen jelenik meg. A két alkotó az aszimmetriából egy különleges látványt álmodott.

- A világunk is ilyen, a harmóniát diszharmóniák halmazaként tudjuk létrehozni. A képeim csupa olyan elemekből épülnek fel, melyek önmagukban szimmetrikusak, de elhelyezkedésükben egy határozott aszimmetriát adnak ki - hangsúlyozta Király László György.

A két alkotó legújabb kiállítása március 3-ig tekinthető meg a Kápolna Galériában.

(hiros.hu)

Kövessen minket a Facebookon is!