Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2017. február 22. 22:51 | Szerző/forrás: keol.hu

Televíziót ajándékozott dr. Salacz László a kecskeméti kórháznak

Televíziót ajándékozott dr. Salacz László a kecskeméti kórháznak
Egy nagyképernyős LG televíziót ajándékozott dr. Salacz László, Kecskemét országgyűlési képviselője a Bács-Kiskun Megyei Kórház Pszichiátriai osztályának. Az ajándékot szerdán délben Dr. Svébis Mihály, a kórház főigazgatója és Dr. Máttyássy Adrienn, a BKMK Pszichiátriai osztály osztályvezető főorvosa vették át a politikustól.

Az adományozás előzményeit dr. Salacz László foglalta össze az átadás alkalmából rendezett házi ünnepségen. Eszerint a feleségével vendégként vásároltak belépő jegyeket a Bács-Kiskun Megyei Kórházért alapítványi bálra, hogy ezzel az összeggel is segítsék a kórház munkáját. A Four Points by Sheraton hotelben január 21-én rendezett eseményen azután tombola jegyet is vettek. Innentől lett izgalmas a „történet":

- Évek óta rendszeres résztvevői vagyunk a jótékony célú bálnak és mindig veszünk tombolát is - mondta a képviselő. - De soha nem nyertünk. Most viszont az egyik fődíjat vehettük át. Azonnal megbeszéltük a feleségemmel, hogy nem tartjuk meg, hanem a kórháznak adjuk át. Itt lesz a legjobb helye.

Abban, hogy melyik osztály kapja, már Dr. Svébis Mihály segítette a házaspárt. A képviselő pedig azért is külön örült a főigazgatói választásnak, mert - mint mondta - korábbi foglalkozásában, ügyvédként, több éven keresztül a pszichiátriai osztályon gondozottak jogi képviseletét is ellátta.

Dr. Svébis Mihály megköszönte a nemes felajánlást és emlékeztette dr. Salacz Lászlót arra, hogy 2018-ban is megrendezik a jótékony célú alapítványi bált, melyre szeretettel várják a képviselőt a feleségével. Mosolyogva arra kérte, hogy akkor is vegyen tombolát, és ő nagyon-nagyon szívesen segít majd jövőre is az adomány „célzottjának" kiválasztásában.

- Ha felajánlást akarsz majd tenni, jövőre is szívesen fogadjuk - mondta a főigazgató, nagy derültséget keltve.

Az osztály nevében Dr. Máttyássy Adrienn egy doboz csokoládéval és a pszichiátrián kezeltek által készített apró ajándékkal köszönte meg az adományt dr. Salacz Lászlónak.

Kövessen minket a Facebookon is!