Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2017. február 23. 22:30 | Szerző/forrás: keol.hu

Együttműködés a helyben foglalkoztatásért - Helyi paktumok fóruma

Együttműködés a helyben foglalkoztatásért - Helyi paktumok fóruma
A 2016. július 1-jével megkezdődött Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat és konzorciumi partnerei - a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület és a Bács-Kiskun Megyei Területfejlesztési Nonprofit Kft. - TOP-5.1.1-15 kódszámú, „Megyei szintű foglalkoztatási megállapodások, foglalkoztatási együttműködések" című pályázati felhívásra benyújtott, 2,5 Mrd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesített projektben a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat feladata egyebek mellett a helyi (járási) foglalkoztatási paktumok generálása.

2017. február 13-án megjelent a TOP-5.1.2-16 kódszámú, „Helyi Foglalkoztatási Együttműködések" című felhívás, mely a helyi paktumok létrejöttéhez nyújt támogatást. A megyében megalakuló hét helyi paktum 2.657 millió Ft 100%-os támogatottságú vissza nem térítendő támogatást vehet igénybe. A tegnap délelőtt Kecskeméten, a Megyeházán tartott szakmai fórum a jövőbeni helyi együttműködésekben szerepet vállaló szakemberek és a menedzsment számára adott tájékoztatást.

A pályázati forrásból olyan képzési és foglalkoztatási programok valósíthatók meg, melyek a járások munkaerő-piacának bővítéséhez, a projekt célcsoportjainak képzéséhez, eredményesebb elhelyezkedéséhez és foglalkoztatásuk ösztönzéséhez szükségesek. A járási foglalkoztatási együttműködések célja megegyezik az egész megyére kiterjedően létrejött megyei foglalkoztatási együttműködés (paktum) céljaival, azaz a járásokban egyszerre jelen lévő munkanélküliség és munkaerőhiány anomáliájának leküzdése és a foglalkoztatási szint növelése.

Dr. Garami Erika, a Nemzetgazdasági Minisztérium Foglalkoztatási Szolgálat Főosztályának projektmunkatársa a helyi foglalkoztatási együttműködések helyéről és szerepéről beszélt, valamint azok megyei paktummal való kapcsolatáról.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Kollár Péter, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának vezetője és Budainé Nagy Katalin, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársa, akik az adott szervezet programban felvállalt szerepeiről beszéltek.

Az Együttműködés a helyben foglalkoztatásért megyei foglalkoztatási projekt konzorciumának tagjai beszámoltak az eddigi tevékenységükről, és megosztották a pályázattal kapcsolatos, a projekt indulása óta eltelt 8 hónap alatt összegyűjtött tapasztalataikat.

A pályázatok beadása 2017.05.30 - 2017.07.31. között lehetséges, addig kell minden helyi foglalkoztatási együttműködésben létrehozni a konzorciumokat és megalkotni a helyi paktumok stratégiai irányait.

Kövessen minket a Facebookon is!