Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2017. február 25. 10:16

„Aki lámpást gyújt…” - Robi atya heti hirdetései a széchenyivárosi Szentcsalád Plébániából

Képgaléria
„Aki lámpást gyújt…” - Robi atya heti hirdetései a széchenyivárosi Szentcsalád Plébániából
„Aki lámpást gyújt, nem takarja le edénnyel, ágy alá sem rejti, hanem a lámpatartóra teszi, hogy akik bemennek, lássák a világosságot.” (Lukács 8,16) Hatházi Róbert plébános atya sok szeretettel vár minden hívet és keresztény hit iránt érdeklődőt a kecskeméti (széchenyivárosi) Szentcsalád Plébánia heti alkalmaira, közösségi programjaira. Szívből ajánljuk az alábbi hirdetéseket kedves olvasóinknak:

Szeretettel köszöntjük azokat, akiknek a héten lesz névnapja, születésnapja vagy házassági évfordulója. A jó Isten áldása legyen életeteken!

1.         Szerdán megkezdődik a szent negyven nap, 18 órakor lesz szentmise hamvazással. Ne feledkezzünk meg a böjti fegyelemről.

2.         A korábban hirdetettek szerint megkezdődött csütörtökönként a csendes szentségimádás a kápolnában. A reggeli mise után helyezzük ki az oltáriszentséget, ezt követően közösen imádkozunk, majd félóránként/óránként beosztva, igyekszünk „kitölteni” az egész napot! Csatlakozni, (vállalni egy / fél órát) még természetesen lehet. a jelentkezőket Ivanics Ági koordinálja.

3.         Ökumenikus világ imanaphoz csatlakozunk a Fülöp szigetek szegényeiért március 3-án, pénteken 16.30-kor a Református Újkollégium dísztermében.

4.         Szombaton plébániánk épületében tartja országos találkozóját és képzését a Nyolc Boldogság Közösség „Laikus ága” és „Papi testvérisége”. A közösség tagjai szeretettel várnak mindenkit szombat estére, 18.00-tól a kápolnába, ahol közösség szombati vesperását imádkozzuk, buzdítást mond Mikovics Krisztina CB nővér a Homokkomárom Közösségi centrum koordinátora. A vesperás után agapéra várunk minden résztvevőt.

5.         Szeretnénk felhívni a figyelmeteket a személyi jövedelemadó 1+1 százalékának felajánlására! Rendelkező nyilatkozatok, és adószámos papírok az iroda előtti asztalról elvihetők.

6.         Nyílt napok a Szent Imre Óvodában: március 9. a Szent Imre utcában március 10-én a Teleki utcai épületben. 9.00-10.00 közt várják az érdeklődőket. Részletek a plakáton.

7.         A Piarista Rend alapításának 400. évfordulója alkalmából a piarista atyák ünnepélyes fogadalom újítása lesz a Piarista Templomban március 6-án, hétfőn 18.30-kor.

8.         Egyházmegyénk idei Asztrik-emlékévhez kapcsolódva és Érsek atya meghívására, esperes kerületenként zarándoklatra indulunk Kalocsára. Kecskemétről április 2. vasárnap szervezünk zarándoklatot! Indulás a plébániától reggel 8.00-kor.

Program: Érseki mise, filmvetítés, ima, látogatás Asztrik püspök sírjánál, egyházmegyei múzeumok meglátogatása és (fakultatív) ebéd.

Részvételi díj: 2200.- Ft ebéddel 3000.- Ft.

Jelentkezni Az irodában (Varga Anginál Továbbá Takács és Kutasi Gábornál) lehet, kizárólag a részvételi díj befizetésével!

9.       A piarista iskola hirdetése: 

„A Piarista Iskola szeretettel várja 2017. március 7-én, kedden 8 órától a következő tanévben első osztályt kezdő óvodás gyermekeket és szüleiket alsó tagozatos nyílt napjára. További információk az iskola honlapján olvashatóak.”  

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház