Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2017. február 25. 10:21

„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…” - Gábor atya heti hirdetései a Nagytemplomból

Képgaléria
„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…” - Gábor atya heti hirdetései a Nagytemplomból
„Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek.” (Máté 11,28). Dr. Jeney Gábor plébános atya sok szeretettel vár minden hívet és keresztény hit iránt érdeklődőt a Kecskeméti Római Katolikus Főplébánia (Nagytemplom) heti alkalmaira, közösségi programjaira. Szívből ajánljuk az alábbi hirdetéseket kedves olvasóinknak:

Nagytemplomi hirdetések

2017. február 26.

Ma a katolikus iskolák javára gyűjtünk.

Jövő szerdán lesz hamvazószerda. Előtte kedden, az esti szentmise végén húzzuk fel a nagyböjti leplet. Hamvazószerdán és jövő vasárnap minden szentmisén hamvazás lesz, péntekenként 17 órától pedig keresztutat végzünk. Hamvazószerda szigorú böjti nap: akik elmúltak 14 évesek, nem ehetnek húst, a 18 és 60 év közöttiek háromszor étkezhetnek, és egyszer lakhatnak jól. Nagyböjt péntekjein hústilalmi nap van, mely nem helyettesíthető imádsággal és jócselekedettel. A böjti fegyelem szabályai a betegekre nem vonatkoznak.  Hamvazószerdával elkezdődik a mindenki számára kötelező húsvéti szentgyónás és szentáldozás ideje, amely Szentháromság vasárnapjáig, június 11-éig tart. A nagyböjti lelki készület programja elvihető a kisasztalról.

Jövő héten első csütörtök és első péntek lesz. Csütörtökön a Szentségimádás 17 órakor kezdődik.

Jövő vasárnap első vasárnap lesz, tartós élelmiszert gyűjtünk a templomban kihelyezett kosárban a szegények megsegítésére.

Ökumenikus világ imanap lesz a Fülöp szigetek szegényeiért március 3-án, pénteken 16.30-kor a Református Újkollégium dísztermében.

Nagyböjti lelkigyakorlat lesz a Piarista Templomban Farkas István atya vezetésével március 3-4-5-én, péntek-szombat-vasárnap 18.30-kor.

A Piarista Rend alapításának 400. évfordulója alkalmából a piarista atyák ünnepélyes fogadalom újítása lesz a Piarista Templomban március 6-án, hétfőn 18.30-kor.

A Piarista Iskola szeretettel várja március 7-én, kedden 8 órától a következő tanévben első osztályt kezdő gyermekeket és szüleiket alsó tagozatos nyílt napjára.

Az Asztrik év alkalmából zarándoklat indul Kalocsára április 2-án, vasárnap. Gyülekező reggel fél 8-kor a Domus parkolóban, indulás 8 órakor. Részvételi díj 1.200 Ft, ebéddel 2.000 Ft. Jelentkezni a Főplébánián Tóthné Erdélyi Erzsébetnél lehet legkésőbb március 20-ig a részvételi díj befizetésével.

Zarándoklat indul Medjugorjéba áprilisban. Jelentkezni a plébánia irodájában lehet 5.000.- Ft előleg befizetésével.

Hirdetéseink megtalálhatók a hirdetőtáblákon a templom bejáratainál!

Kövessen minket a Facebookon is!