Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2017. február 25. 10:29 | Szerző/forrás: keol.hu

A katonatelepi iskola 120 éves születésnapját ünnepelték

A katonatelepi iskola 120 éves születésnapját ünnepelték
Idén ünnepli a katonatelepi Mathiász János Általános Iskola fennállásának 120. évfordulóját. A jubileumi évfordulóra az iskola színes műsorral készült február 24-én, pénteken délután.

Település nem létezhet iskola nélkül. Ebből a megfontolásból építették fel a katonatelepi intézményt 1897-ben. Az idei, 120. évforduló alkalmából az iskola diákjai változatos műsorral készültek, de az eseményen felszólaltak a városvezetés tagjai is. Az ünnepséget megnyitó köszöntő után egy zenés, verses produkció következett az iskola dráma szakköröseitől, de népdalokat is énekeltek citerakísérettel, és még az intézmény kosárlabdásai is tartottak bemutatót.

Az iskolában tartott ünnepségen részt vettek többek között Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere, Zsámboki Anna a Kecskeméti Tankerületi Központ tankerületi igazgatója, Falu György önkormányzati képviselő, dr. Lóczi László, a Corvina igazgatója, Ivkovicsné Béres Tímea, a Hírös Sport Nonprofit Kft. sport-szakmai igazgatója, a Mercedes Benz Gyár Kosárlabda Akadémia vezetője, és Laczay András, a katonatelepi református gyülekezet lelkipásztora.

Ünnepi, a 120 éves iskolát köszöntő beszédet mondó Falu György önkormányzati képviselő szerint számos előnye van annak, ha a szülők a központtól távoli, de lakhelyükhöz közeli iskolába íratják be gyermeküket.

"Azokat a kis létszámú intézményeket, mint amilyen például a katonatelepi általános iskola is, egy rendkívül családias, nyugodt légkör jellemzi. Mindenki mindenkit ismer, a gyerekek első 8 esztendeje, amikor megismerkednek a tanulmányok varázsával, és felkészülnek a későbbi tanulmányokra, egy hihetetlenül nyugodt légkörben, hagyományőrzésekkel, hagyományőrző foglalkozásokkal, néptánccal, népzenével gazdagítva telik el. Bátran állíthatom, hogy az oktatás területén sem szenvednek semmilyen csorbát, kitűnően megállják helyüket az itt tanuló diákok."

Falu György kiemelte: a városvezetés figyelmet fordít a külterületi iskolák fejlesztésére. Beszédében elhangzott, hogy a katonatelepi Mathiász János Általános Iskola 160 millió forintos támogatást kap idén, az intézmény energetikai felújítására.

Kövessen minket a Facebookon is!