Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2017. február 27. 19:59 | Szerző/forrás: keol.hu

Civil kerekasztal beszélgetés a Kecskeméti Törvényszéken

Civil kerekasztal beszélgetés a Kecskeméti Törvényszéken
A Kecskeméti Törvényszék és a Magyar Jogászegylet Bács-Kiskun Megyei Szervezete közös szervezésében immár második alkalommal rendeztek civil szakmai kerekasztal beszélgetést.

A szakmai megbeszélés aktualitását a civil szervezetek és a cégek nyilvántartásával összefüggő eljárások módosításáról és gyorsításáról szóló 2016. évi CLXXIX. törvény kapcsán a civil szervezeteket érintő jogszabályi változások adták. A rendezvényen a jogászegylet, a civil szervezetek tagjai mellett ügyvédek, az ügyészség, az adóhatóság, a Bács-Kiskun Megyei Iparkamara és a Bács-Kiskun Megyei Civil Információs Centrum képviselői is részt vettek.

A megjelenteket Dr. Négyessy András, a Kecskeméti Törvényszék Cégbírósági és Peren Kívüli Csoportjának csoportvezetője köszöntötte, majd Dr. Törőcsik Andrea, Dr. Kovács Zoltán és Dr. Ferenczi Krisztina, a civil szervezetek ügyeit intéző bírósági titkárok ismertették a civil szervezetek bejegyzési, változásbejegyzési, megszűnési eljárásának, a törvényességi felügyeleti eljárásnak, továbbá az egyesületekre vonatkozó Ptk. és Ptké. új rendelkezéseit. Ezt követően az érdeklődők által felvetett kérdések, jogi problémák megbeszélésére került sor.

Kövessen minket a Facebookon is!