Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2017. február 27. 20:01 | Szerző/forrás: keol.hu

VII. Mobilrobot Programozó Országos Csapatverseny

VII. Mobilrobot Programozó Országos Csapatverseny
Országos robotprogramozó csapatversenyt rendeztek a Pallasz Athéné Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Karán. A verseny az Emberi erőforrások Minisztériuma által „Nagy hagyományú és szakmailag elismert versenyek támogatására" kiírt NTP-TV-16-0083 számú nyílt pályázat támogatásával valósult meg.

Az ország legfiatalabb egyeteme, a Pallasz Athéné Egyetem által megrendezett Mobilrobot programozási versenyt a jogelőd intézmény (Kecskeméti Főiskola) tette hagyományossá. A már hetedjére megszervezett eseményen közel 40 középiskola csapatai küldték be az ország egész területéről a pályamunkáikat. A kecskeméti döntőbe 12 csapat versenyzőit hívta meg a szakmai zsűri.

A döntőben soproni, békéscsabai, budapesti, szolnoki, hajdúböszörményi és kecskeméti tanulók vettek részt. Az eseményt Dr. Kovács Lóránt a GAMF Kar dékánja nyitotta meg. Beszédében kiemelte a természettudományos képzés fontosságát, hangsúlyozva, hogy már középiskolás korban is szükséges volna megismerkedetni a tanulókat ezen terület fontosságával. Nyomatékosította továbbá, hogy az egyetem a verseny résztvevői közül is minél több tanulót vár hallgatóink közé.

Dr. Pásztor Attila és Kiss Róbert a verseny főszervezői kiemelték, hogy az immáron 7. alkalommal megrendezett, nagy hagyományú versenyre egyre több helyről érkeznek be nevezések és pályamunkák nem csak hazánkból, de többek között Szerbiából, a Vajdaságból és Szlovákiából is. A verseny első részében a már elkészült projektjeiket prezentálták a versenyzők, melyek közül a szervezők elmondása szerint, némelyik akár egyetemi TDK előadásokon is megállta volna a helyét. A verseny második felében robotprogramozással kapcsolatos feladatokat oldottak meg a versenyzők és az elkészült munkákat egy speciális robot-tesztpályán mutatták be.

A verseny nagyon szép kecskeméti eredményeket hozott. Az első három helyezett csapatneve és középiskolája:

1. COHESION (Kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium)

2. Lost Theory (Kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium)

3. BIG-Team (Hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium)

A versenyen két csapat részesült különdíjban munkájukért:

A legjobb robotkommunikációs kupa: ERROR ((Kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium)

A legjobb robotprogram kupa: BIG-Team (Hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium)

A verseny minden résztvevője kapott oklevelet és serleget a döntőben való részvételért, majd a versenyt Dr. prof. Vajnai Tibor zárta beszédével, melyben méltatta a versenyzők magas szintű felkészültségét és a verseny rendezői munkáját.

Kövessen minket a Facebookon is!