Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2017. március 2. 23:22 | Szerző/forrás: keol.hu

Boronkay Péter a spanyol tengerparton készül

Boronkay Péter a spanyol tengerparton készül
A Mercedes Benz Gyár KMSE versenyzője nem is kívánhatna jobb helyszínt a felkészüléséhez.

Nagyon örültem év elején a hírnek, hogy az elmúlt évhez hasonlóan idén is lehetőségem van több meleg égövi edzőtáborozásra. Jelenleg két hetet töltök a tatai Footour SE sportolóival a spanyol tengerparton, ahol mindhárom sportágban van lehetőség edzeni.

A két hétben a kerékpározásé a fő szerep, az itt töltött idő alatt közel 800 km-t fogunk letekerni. Tavaly ilyenkor már túl voltam egy 3 hetes edzőtáboron, de ez érthető, hiszen a paralimpia évében korábban kellett megkezdeni az alapozást.

Egy ilyen edzőtáborban, ahol ép sportolókkal együtt tudok edzeni, nagy jelentősége van az ilyenkor főleg kerékpáron összegyűjtött kilométereknek, hogy otthon már ne nulláról kezdjem a szezont. Januárban közel két hónap pihenő után kezdtem az alapozást az idei felkészülésben, nagyon hiányzott már a napsütés, hosszú volt a tél nekem is.

Spanyolország után két nap Magyarországon, majd a Válogatottal kilenc napot készülök a horvátországi Medulinban. Áprilisig még az alapozásé a főszerep, majd egy kemény, hathetes formába hozó ciklus után májusban a yokohamai Világkupán állok rajthoz Japánban.

Köszönöm az egyesületemnek, a Mercedes-Benz Gyár KMSE-nek, a Magyar Triatlon Szövetségnek, hogy lehetővé tették számomra ezt a közel egy hónapos edzőtábort, valamint a szponzoraimnak a támogatást!

(Szöveg: KeSport / Fotók: Bellus Áron)

Kövessen minket a Facebookon is!