Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2017. március 6. 21:58

Bán Mariann és az „Agyag hangja" - Bán Mariann emlékére - kiállítás a Kápolna Galériában

Bán Mariann és az „Agyag hangja" - Bán Mariann emlékére - kiállítás a Kápolna Galériában
A Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek / Nemzetközi Kerámia Stúdió tisztelettel meghívja Önt 2017. március 10-én (pénteken) 18 órára a Kápolna Galériába (Kecskemét, Kápolna u. 13.) BÁN MARIANN ÉS AZ „AGYAG HANGJA" BÁN MARIANN EMLÉKÉRE című kiállításának megnyitójára. Köszöntőt mond: Füzi László, a KKMM ügyvezető igazgatója. Megnyitja: Kernács Gabriella művészettörténész. Közreműködik: Szilágyi Áron dorombművész, a Leskowsky Hangszergyűjtemény vezetője.

A Nemzetközi Kerámia Stúdióban 2002 és 2013 között minden év kora tavaszán került megrendezésre "Az agyag hangja" nemzetközi kerámia szimpózium a kerámia hangszerek készítése iránt érdeklődő művészek részvételével. A 2013-ig tartó, évenként megrendezett szimpózium sorozatot Bán Mariann és Probstner János keramikusművészek indították el, a szimpóziumokat kezdetektől fogva Bán Mariann, a kerámia sípok specialistája vezette, a szimpózium munkájába az évek során tizenegy különböző országot képviselő művész kapcsolódott be.

Az évek során a szimpózium résztvevői és a Leskowsky Hangszergyűjtemény munkatársai között szoros szakmai és baráti kapcsolat alakult ki, ennek jegyében Bán Mariann saját kollekciójából több mint 200 darab népi sípot a Leskowsky Hangszergyűjteménynek adományozott.

Ez a kiállítás a 2014-ben tragikus hirtelenséggel elhunyt Bán Mariannak és a nevével fémjelzett „Az agyag hangja” szimpóziumoknak állít emléket.

A kiállításon szereplő alkotásokat a Nemzetközi Kerámia Stúdió és a Leskowsky Hangszergyűjtemény anyagából válogattuk.

​ 

A kiállítás megtekinthető: 2017. március 24-ig,

 

Nyitvatartás:

hétfő - péntek 13 órától 17 óráig

Kövessen minket a Facebookon is!