Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2017. március 7. 12:42

Küldöttgyűlést tartott a kecskeméti nyugdíjas szövetség

Képgaléria
Küldöttgyűlést tartott a kecskeméti nyugdíjas szövetség
Évértékelő küldöttgyűlést rendezett kedden délelőtt a Városházán a Kecskeméti Nyugdíjasok Klubjainak Városi Szövetsége. Dr. Tiba István elnök értékelte az elmúlt esztendő eredményeit, majd kitért a 2017-ben megvalósítandó célkitűzésekre. Az eseményen Mák Kornél alpolgármester is tiszteletét tette. (Fotók: Tódor Norbert)

A működésének huszonharmadik évébe lépő, harmincöt helyi nyugdíjas klubot tömörítő Kecskeméti Nyugdíjasok Klubjainak Városi Szövetsége összefogja a városrészi tagszervezetek munkáját, segítséget nyújt feladataik ellátásában, közös programokat szervez, illetve külső fórumokon szót emel az időskorúak érdekében.

Mák Kornél alpolgármester köszöntője után dr. Tiba István jellemezte a hozzájuk tartozó civil szerveződések tevékenységét: sokrétű klubélet folyik Kecskeméten, melynek keretében sokoldalú, igényes programok kerülnek megvalósításra, ráadásul baráti segítséget nyújtanak egymás számára - jelentette ki a küldöttekhez szólva.

A szövetség legfőbb feladata a közösségépítés, továbbá az igények és lehetőségek összehangolása, valamint tevékenységei közé tartozik a jogi tanácsadás is. Rendkívül jó kapcsolatot ápolnak a város vezetésével, az önkormányzati képviselőkkel és a polgármesteri hivatal munkatársaival. Ez nélkülözhetetlen feltétele annak, hogy a nyugdíjas klubok sikerrel oldják meg feladataikat - hangoztatta Tiba István.

Kiemelte Szabó Istvánné irodavezető személyét; ő tartja a kapcsolatot az egyes közösségekkel, emellett a programszervezésben, illetve a pályázati munkában is részt vesz.

Ami a 2017. év teendőit illeti, legfontosabb az előzőekben megkezdett tennivalók folytatása, melyek körét bővíteni ugyan már nem nagyon lehet, azonban két új elem mégis társult az eddigiekhez. Mivel csökkenő tendenciát mutat a klubok taglétszáma, ezért intenzív keresést folytatnak a „fiatalabb nyugdíjasok” köreiben, ezen felül a szövetség részt kíván venni a CédrusNet programban, melyben az 50 év feletti szakemberek és az aktív életre vágyó nyugdíjasok kamatoztathatják tudásukat.

Tiba István kitért arra is, hogy 2017. november 10-én új elnököt, elnökségi tagokat, számvizsgáló bizottsági elnököt választ a tömörülés, kiemelve, hogy a szervezet minden tisztségviselője térítésmentesen végzi munkáját.

A küldöttgyűlés hátralévő részében Vádi Gézáné felügyelőbizottsági tag értékelte a szövetség gazdálkodását, végül hozzászólások hangoztak el.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház