Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2017. március 7. 22:15 | Szerző/forrás: hiros.hu

Hírös Agóra: Kimagasló eredmények 2016-ban

Hírös Agóra: Kimagasló eredmények 2016-ban
Egymillió 130 ezren voltak kíváncsiak 2016-ban a Hírös Agóra programjaira. Ezzel nem csak a korábbi évek eredményeit múlták felül, de országos szinten is kiemelkedően teljesített az intézmény. Többek között erről is szó volt a március 7-én, kedden délelőtt rendezett sajtótájékoztatójukon.

- A Hírös Agóra számára a tavalyi év volt a legsikeresebb szakmai munkáját tekintve. Ezzel a bejelentéssel kezdte a sajtótájékoztatót Bak Lajos, a Hírös Agóra Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. Kifejtette, hogy összesen 6900 eseményt szerveztek 2016-ban a hírös városban és határain kívül. Ez 20 százalékkal volt több, mint az ezt megelőző évben. Programjaikra egymillió 130 ezren voltak kíváncsiak, ami az országos átlag négyszerese.

- Ezek a visszajelzések is azt erősítik meg bennünk, hogy jó úton haladunk. Olyan programokat, eseményeket, klubokat, közösségi életet szervezünk, amire kíváncsiak a kecskemétiek - hangsúlyozta Bak Lajos.

Az igazgató elmondta, nagy hangsúlyt fektettek a közösségépítő fejlesztésekre. Ennek köszönhetően már több mint 130 klubot, közösséget gondoz az Agóra. Összesen 1161 műsoros rendezvénynek, kiállításnak adtak otthont hat helyszínen, emellett 516 külső rendezvényt is befogadtak.

Míg 2015-ben 65, addig tavaly már 109 tábort szervezett a Híres Agóra. Kecskemét Megyei Jogú Város támogatásával 500 gyerek ingyen vehetett részt üdüléseiken. 2016-ban már turisztikai célra is hasznosították a parádi tábort, ahol ennek köszönhetően összesen 9000 vendégéjszakát töltöttek el.

Sikeres programjaiknak köszönhetően a vállalkozók is egyre szívesebben támogatják Kecskemét kulturális eseményeit, tavaly is több új szponzor állt melléjük.

Munkatársaik több mint ötven pályázatot írtak, ennek köszönhetően összesen 45 millió forintos plusz forrást szereztek rendezvényeikre. Az intézmény egyik erőssége, hogy itt működik az ország legnagyobb ifjúságfejlesztő hálózata. Tavaly 982 programot szerveztek kifejezetten az ifjúságnak, ezeken összesen 18 ezer fiatal vett részt.

Az Otthon Mozi számára is kiemelkedő volt a tavalyi év. Soha ennyi programnak nem adott helyet a város művész mozija. Összesen 563 előadásuk volt, ezekre több mint húszezren voltak kíváncsiak. Ez háromezer vendéggel több, mint 2015-ben.

A Hírös Agóra ügyvezető igazgatója a jövő legfontosabb célkitűzésének a jelenlegi színvonal megőrzését tartja. Emellett szeretnének új színt vinni hagyományos rendezvényeikbe.

Ezek közül a 32. Kecskeméti Tavaszi Fesztivál a következő, amely idén is a kultúra ünnepe lesz. A programsorozat március 10-én, pénteken veszi kezdetét, és egészen március 31-ig tart. Tizennégy helyszínen közel 60 eseményre várják az érdeklődőket. Bak Lajos kiemelte, idén több mint húszezer vendégre számítanak a fesztiválon.

Kövessen minket a Facebookon is!