Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2017. március 14. 21:15 | Szerző/forrás: keol.hu

Kecskeméti szóbeszéd: Újabb fejlemény a dél-amerikai gyilkosság ügyében

Kecskeméti szóbeszéd: Újabb fejlemény a dél-amerikai gyilkosság ügyében
Továbbra sincs olyan konkrét, hivatalos információ, ami megerősítené azt a kecskeméti szóbeszédet, hogy egy hírös városi pár az áldozata a Belize-ben történt kettős gyilkosságnak. A Bors információi viszont azt látszanak erősíteni, hogy megrendezett bűncselekmény történt Dél-Amerikában.

Az előzményekről ITT írtunk: eszerint van egy kecskeméti férfi, aki várhatóan legalább 8 év fegyházbüntetés kap idén nyáron. Ehhez képest 2017. év elején Mexikóba utazik, és ezt követően az a szóbeszéd terjed el Kecskeméten, hogy halottá akarja nyilváníttatni magát. Majd 2-3 hét hét múlva történik egy különös gyilkosság a Mexikóval szomszédos Belize-ben, ahol magyarok az áldozatok. Krimiíró sem tudna jobb sztorit írni...

Az új fejleményeket a Bors foglalta össze: Nyoma veszett a Belize-ben megölt pár autójának. Nem tudja a belize-i rendőrség, hová tűnt annak a gépkocsinak a roncsa, amiben a magyar házaspár összeégett holttestét találták. A Bors információi szerint ez az egyik oka a nyomozás megtorpanásának. A hatóságok továbbra is kettős gyilkosságként kezelik az ügyet, de minden, ami az indítékra utalhatna, a kiégett Fordban volt.

A Bors úgy tudja, hogy az autót csak a helyszíni szemlén sikerült lefotózni, alaposabban megvizsgálni már nem tudták. Az F150-es kisteherautó tulajdonosa ugyanis váratlanul elvitte az autót a tragédia helyszínéről, amire nem kapott rendőri engedélyt. Pedig gyakorlatilag az autó az egyetlen bizonyíték.

A helyszíni szemle szerint az autó lámpaoszlopnak ütközött, azután gyulladhatott ki. A magyar pár egyik tagja hátul, másikuk pedig az anyósülésen ült, a sofőr meg eltünt. A belize-i rendőrség nem zárja ki, hogy a balesetet csak megrendezték, de ezt is csak a roncs vizsgálata tudná alátámasztani.

A hatóság szerint a Ford tulajdonosa korábbról ismerhette a magyar párt, üzleti kapcsolatban állhatott velük, ennek részleteit azonban nem osztották meg a nyilvánossággal. Azt pedig nem árulta el a férfi, hová vitte az autót. Egyes hírek szerint egy gyanúsítottat már elkaptak, ezt azonban a Borsnak egyelőre nem erősítette meg a külügyminisztérium.

Kövessen minket a Facebookon is!