Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2017. március 29. 23:08 | Szerző/forrás: hiros.hu

Köszönetet mondott partnereinek a Hírös Agóra

Köszönetet mondott partnereinek a Hírös Agóra
Partnertalálkozón látta vendégül a Hírös Agóra azokat, akik bármilyen formában támogatták az intézmény célkitűzését, vagyis a kultúra terjesztését. Volt pezsgős koccintás, a hölgyeknek rózsa, Budapest Bár koncert, és egy nagy bejelentés: a következő évtől díjat kap a legjobb támogató, mellé pedig 100.000 forint értékű ingyen belépőt a Hírös Agóra programjaira.

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester elmondta, Kecskemétnek óriási kulturális élete van. Nagyon fontos, hogy a munkahelyi kihívások mellett ki is tudjanak kapcsolódni az emberek. Fontos, hogy találjanak olyan élményeket, melyek nekik és gyermekeiknek kikapcsolódást jelentenek a mindennapokban. És ebben van nagy szerepe a kultúrának, melynek egyik hordozója a Hírös Agóra, segítői pedig a mecénások, akik anyagilag támogatják a kultúra terjesztését.

- Néha jobb időket élünk meg, néha rosszabb időket élünk meg, és sajnos a kultúra az az áldozat, ami rosszabb idők esetén a legmostohább körülmények közé kerül. Hiszen erről mondunk le először, hogyha baj van. Az elmúlt években ugyan voltak időszakok, amikor lemondásokkal kellett számolni, de azt látom, hogy az elmúlt két évben azért újra előkerült az a szellemiség, az a gondolkodás, hogy ha már helyre tettük az alapokat, működik a gazdaságunk, és visszabillentünk a mélypontról, és most már adódik egy kis fölösleg is, akkor ezzel próbálunk jól sáfárkodni, és ezt a közösséget tovább gazdagítani - mondta a polgármester.

Bak Lajos, a Hírös Agóra Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója köszöntötte a kultúra mecénásait és mindazokat, akik a maguk módján támogatják az intézményt és annak rendezvényeit.

- Nagyon sokszínűek vagyunk. Bennünket, akik itt vagyunk a teremben, a kultúra köt össze. Úgy gondlom, hogy Kecskemét óriási léptékben fejlődik, és ez a fejlődés magában hordozza azt is, hogy a kultúrában is lépnünk kell. Az előző évben több mint 6900 eseményt szerveztünk telephelyeinken, és több mint 1 millió 130 ezer látogatója volt az Agórának. Tehát az az üzenet, amit önök megpróbálnak rajtunk keresztül eljuttatni a közönségünkhöz, egy óriási bázisra talált itt Kecskeméten - emelte ki Bak Lajos.

Az igazgató bejelentette, a következő évtől minden évben megrendezik a partnertalálkozót, és a következő évtől alapítani kívánnak egy díjat, amit az év támogatója kap. A díjjal 100 000 forintnyi ingyen belépő jár, amelyet a díjazott támogató odaadhat dolgozóinak. Ezek a Hírös Agóra által rendezett események mindegyikére felhasználhatók. A díj odaítéléséről egy háromfős kuratórium dönt, melyek elnöke Szemereyné Pataki Klaudia, Tokovics Tamás és Bak Lajos (illetőleg a Hírös Agóra mindenkori igazgatója).

Kövessen minket a Facebookon is!