Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2017. március 29. 23:10 | Szerző/forrás: keol.hu

Lakóháztűzhöz riasztották a lánglovagokat a Széchenyivárosba

Lakóháztűzhöz riasztották a lánglovagokat a Széchenyivárosba
Kisebb tűz okozott pánikot március 29-én, szerdán délután a Széchenyivárosban - riasztotta hírportálunkat egy olvasó. A helyszínre, a Március 15-e utca 8. számú lakóházhoz a lánglovagokon kívül a mentők is vonultak. Olvasónk szerint a tetőn ma szigetelési munkákat végeztek és úgy gondolta, hogy összefüggésben lehet a tűz a munkálatokkal.

Kovács Andrea, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője megerősítette a tűzoltósági riasztás tényét. Elmondása szerint lapos tető padlásfeljárójának ajtaján keletkeztek a lángok, mintegy 1 négyzetméteren. A tűzet a kiérkező egység eloltotta.

Kovács Andrea tájékoztatása szerint személyi sérülés nem történt. A mentőkre azért volt szükség, mert több lakásos házban keletkeztek a lángok, és a riasztási „protokoll" szerint ilyen esetben vonulniuk kell a mentőknek is a helyszínre.

Másik tűzeset is történt szerdán délután Bács-Kiskunban:

Teljes terjedelmében égett egy körülbelül háromszáz négyzetméter alapterületű mezőgazdasági épület szerda délután a Bács-Kiskun megyei Szank külterületén. A tűzhöz a kecskeméti, a kiskunhalasi és a kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltókat, valamint a kisteleki katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltóit riasztották, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, több oldalról támadva, öt vízsugárral oltották el a lángokat, majd megkezdték az épület átszellőztetését és átvizsgálását. Elsődleges információink szerint az eset során senki nem sérült meg.

Kövessen minket a Facebookon is!