Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2017. április 13. 19:52 | Szerző/forrás: police.hu

Féktávolságon belül kanyarodott ki

Képgaléria
Féktávolságon belül kanyarodott ki
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya nyomozást folytatott közúti baleset gondatlan okozása vétség és segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 70 éves táborfalvai férfi ellen. A közlekedési balesetet követően a gyanúsított nem állt meg a helyszínen és ismeretlen helyre távozott.

A gyanúsított 2016. november 7-én 7 óra 20 perc körül egy Opel Astra típusú személygépkocsival közlekedett a 4601-es számú úton - Tiszakécske irányából a 4623-as számú út irányába. Haladása során a fenti utak kereszteződéséhez ért és ott figyelmen kívül hagyta a részére kihelyezett „Állj, elsőbbségadás kötelező!” jelzőtábla utasítását és balra kikanyarodott a 4623-as számú útra, amely során nem biztosított elsőbbséget a 4623-as úton - Szolnok irányából Kecskemét irányába - szabályosan, egyenesen közlekedő Suzuki Swift típusú személygépkocsinak. A Suzukit vezető 40 éves nő azért, hogy az ütközést elkerülje járművét jobbra kormányozta, ahol az az útpadka megdobta, ezért átsodródott a bal oldali forgalmi sávba, ahol nekiütközött a Szolnok irányába szabályosan közlekedő 46 éves nő által vezetett Ford Fiesta típusú személygépkocsinak. Az ütközés következtében a Suzuki és a Ford személygépkocsik az út szélén álltak meg. A két női sofőr a baleset következtében nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedtek, az általuk vezetett járművekben jelentős anyagi kár keletkezett.

A közlekedési balesetet követően a gyanúsított nem állt meg a helyszínen és ismeretlen helyre távozott. A megyei rendőrök 1 napon belül beazonosították a balesetet okozó gépjárművet és annak vezetőjét. Az igazságügyi műszaki szakértő szakvéleményében megállapította, hogy a férfi féktávolságon belül kanyarodott ki a Suzuki Swift elé és észlelnie kellett a másik két személyautó ütközését.

A rendőrök a nyomozást a napokban befejezték, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal az illetékes járási ügyészségnek küldik meg.

Kövessen minket a Facebookon is!