Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2017. április 13. 21:01 | Szerző/forrás: keol.hu

Risztov Éva valóra váltotta 7 éves kecskeméti rajongója álmát

Risztov Éva valóra váltotta 7 éves kecskeméti rajongója álmát
Valóra váltotta fiatal rajongója álmát Risztov Éva. Elkísérte a 7 esztendős Péntek Boglárkát edzésre a Kecskeméti Fürdőbe - írta meg a Blikk.

A 2012-es londoni ötkarikás játékokon 10 kilométeres nyílt vízi úszásban aranyérmet szerző sportoló „Tiéd a bajnok" címmel felhívást indított a közösségi oldalán.

Felajánlotta, hogy egyvalakit elkísér edzésre, a játék győztese Péntek Boglárka (7) lett. Amikor édesanyja közölte vele, hogy példaképe viszi majd őt autóval a torna­tréningre, annyira boldog volt, hogy majd kiugrott a bőréből.

- Nagyon örültem neki, mert még életemben nem láttam olimpiai bajnokot - mesélte meghatottan a fiatal lány, akinek az volt a kívánsága, hogy kezébe foghassa a sportoló aranyérmét.

Bár Risztov saját elmondása szerint nem szívesen mutogatja és adja oda másoknak az ereklyét, megengedte Boglárkának, hogy közelről is megtekinthesse. Azt is megindokolta, miért ajánlotta fel ezt a nemes gesztust.

- Amikor gyerek voltam, nekem is rengeteget jelentett, hogy találkozhattam Egerszegi Krisztinával, gyakorlatilag ő indította el a pályafutásomat. Ezért esett a választásom Bogira - árulta el Risztov Éva. - Sokat beszélgettem vele, mindent tud rólam, többet, mint én magam! Bízom benne, azzal, hogy találkoztam vele, hozzá tudtam járulni, hogy megszeresse a sportot.

Kövessen minket a Facebookon is!