Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2017. április 15. 15:15

Bringauti III. – Közel másfél száz induló a jótékonysági bringázáson

Képgaléria
Bringauti III. – Közel másfél száz induló a jótékonysági bringázáson
Harmadszor rendezték meg a Bringauti elnevezésű kerékpáros rendezvényt szombaton. Az Autizmus Világnapja alkalmából szervezett rendezvény célja az, hogy ráirányítsa a figyelmet az autizmussal élőkre, növeljük a társadalmi tudatosságot. (Fotók: Mátyus István)

Három távon (26km, 54km, 77km) 133 nevező járult hozzá ahhoz, hogy regisztrációs díjával hozzájáruljon az Autizmus Centrum támogatásához, fejlesztéséhez. A helyszínen adományozásra is lehetőség nyílt, tehát a jótékony célokra fordított bevételhez nem csak a kerékpárosok járulhattak hozzá.

Mák Kornél alpolgármester köszöntötte a résztvevőket, és elismerését fejezte ki azoknak a kerékpárosoknak, akik – immár hagyományosan – az autistákért tekernek.

- Tudjuk azt, hogy itt, Kecskeméten, az Autizmus Centrum nagyon komoly feladatot lát el. Sokan éppen azért költöznek Kecskemétre, hogy szeretteik itt kapjanak ellátást. Éppen ezért minden egyes forint, minden egyes segítő kéz nagyon sokat jelent. Önök ezen a napon nem csak kerékpároznak, de részvételükkel, azzal hogy közösen felhívják a figyelmet, nagyon sokat tudnak segíteni – mondta az alpolgármester.

A köszöntőket követően a résztvevők először egy közös városi körre indultak a Kossuth térről, majd egyszerre vágtak neki a bevállalt távoknak. A városból rendőri és polgárőri felügyelettel tekertek ki, majd Helvécia felé vették az irányt. Itt, az első frissítő pontnál fordult vissza a 26km-es csapat, a többiek pedig folytatták útjukat Kadafalván, Ballószögön át Kerekegyházáig. Ez volt az a frissítő pont, ahol szétváltak a csapatok. A 77-esek Méntelek, az 54-esek pedig Hetényegyháza felé vették az irányt.

Ami közös volt (a jó szándékon és a vidám hangulaton kívül), hogy a célban, a Kossuth téren, a rendezők zsíros kenyérrel, üdítővel, frissítővel várták a beérkezőket, akik emellett tombola sorsolás keretében nyerhettek különböző ajándékokat.

 

Kövessen minket a Facebookon is!