Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2017. április 15. 20:24

Húsvétoló a régi Városi Mozinál

Képgaléria
Húsvétoló a régi Városi Mozinál
A Hírös Város Turisztikai Központ szombaton első alkalommal szervezte meg szabadtéri rendezvényét a Rodostó téren és a Rákóczi úti sétányon. A hideg idő ellenére szép számmal érkeztek érdeklődők.

A szabadtéren felállított színpadon reggel 10 órakor a Tűzön-Vízen Át néptánc egyesület Erdélyország színei című műsorát láthatta a közönség, amelyet korhű locsolkodás követett. Az egyesület egyébként ebben az évben ünnepli megalakulásának tízedik évfordulóját. A népi vödrös locsolkodás után Hörcsök Imre, az Értékmegőrzési Bizottság elnöke köszöntötte a jelenlévőket. Beszédében kiemelte, hogy a régi Városi Mozi és a Rákóczi út összekapcsolásával új helyszínnel gazdagodik a városi rendezvények megtartására alkalmas területek sora.  
- Fontos, hogy ezt a szépen felújított épületet kulturális küldetésének új arculatával jelenítsük meg a város polgárai és az ide látogatók számára - hangsúlyozta Hörcsök Imre.

A színpadon több kecskeméti kulturális szervezet is bemutatkozik a nap folyamán. A néptáncosok mellett például a Bács-Kiskun Megyei Költők és Írók Baráti Köre, a Kecskeméti Zenészegylet, a Vadhajtás Citerazenekar, a Tintaló Társulás, valamint Csík János és Barátai is fellépnek a rendezvényen. Rengeteg gyermekprogrammal is készültek a szervezők: ismerkedés régi idők népi játékaival, bábelőadás, kisállat simogató, tojáskeresés, locsolóvers-mondó verseny.  A szülőket pedig finom falatok, kézműves sörök, és kézműves várás várja, nem csak húsvéti portékákkal. A rendezvény műsorvezetője Pál Attila, a kecskeméti Katona József Színház színművésze.

A program szervezője, Hamzáné Lakó Judit elmondta, hogy azzal a nem titkolt szándékkal rendezték a húsvéti forgatagot, hogy felpezsdítsék a közösségi életet a Rákóczi úton, és felhívják a figyelmet a Hírös Város Turisztikai Központra. Hozzátette, hogy szeretnének hagyományt teremteni a szabadtéri rendezvénnyel, tehát a következő években is számíthatunk hasonló programokra.
- Azt szeretnénk, hogy a lakosság teljesen magáénak érezze, és valós közösségi élet kovácsolódjon - mondta a főszervező.   

Kövessen minket a Facebookon is!