Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2017. április 18. 18:50 | Szerző/forrás: keol.hu

Dr. Bicskei Ferenc: a volt kecskeméti bíró nem mond igazat

Dr. Bicskei Ferenc: a volt kecskeméti bíró nem mond igazat
Szemenszedett hazugság, hogy egy „banális" tévedés, egy tévedésből kitöltött vagyonnyilatkozat miatt kellett távoznia a bírói testületből dr. Varga Tibornak - mondta újságírói kérdésre dr. Bicskei Ferenc, a Kecskeméti Törvényszék elnöke azon a sajtótájékoztatón, melyet dr. Handó Tündével, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökével közösen tartott a napokban a Kecskeméti Törvényszék összbírói értekezlete előtt.

Mint korábban megírtuk, munkaügyi pert vesztett a Kecskeméti Törvényszékkel szemben az a kecskeméti bíró, akit meg nem magyarázható vagyongyarapodása miatt még 2013-ban rúgtak ki. Az állása után azonban idén februárban a korábbi munkaadója ellen indított pert is elvesztette első fokon, valamint kifizethet különböző címeken összesen 876 ezer forintot. Erről ITT írtunk.

A bírósági ítélet nyilvánosságra kerülését követően azután Varga Tibor a médiában több helyen is nyilatkozta, hogy nagyjából 6 millió forintnyi gyanúsnak talált vagyonkülönbözet miatt tört meg a pályafutása. A hvg.hu-n például a következő jelent meg: „Nem vagyok tökéletes, talán én is hibáztam, amikor nem tüntettem fel pontosan, mennyi a saját pénzem és mi a szüleimé, bár a vagyonnyilatkozat nyomtatványán erre nincs is lehetőség. Vagy amiért nem írtunk szerződést, de a családunkban ilyesmi nem volt szokás, szerintem másoknál sem. De nem hittem volna, hogy ilyesmi megtörténhet, közben is sokszor volt olyan érzésem, mintha álmodnék"

- Annak a beállítása, hogy Varga Tibor pályafutása egy „banális" tévedés miatt tört meg, kimondom, szemenszedett hazugság - mondta dr. Bicskei Ferenc. - Nem tévedésről van szó, mint ahogy ez több helyen megjelent. Mondván, hogy a szülei pénzét is a sajátjának írta be, 6 millió forint miatt kellett távoznia, és őt meghurcolták. Nem erről van szó! A nyilvános munkaügyi per nyilvános ítéletéből kitűnik, hogy Varga Tibornál nem 6 millió forint, és nem egy rosszul, tévedésből kitöltött vagyonnyilatkozat volt a kérdés. Hanem 18 millió forintos olyan vagyongyarapodás, ami meghaladta a jövedelmét.

Bicskei Ferenc utalt az ítéletnek arra a részére, melyben a volt bíró úgy védekezett, hogy a 18 milliót 3 év alatt a szüleitől kapta.

- A szülei pedagógus nyugdíjasok - mondta ezzel kapcsolatban a Kecskeméti Törvényszék elnöke. Majd így folytatta: - Ennek fényében nem szeretnék többé olyat olvasni a sajtóban, hogy Magyarországon alacsonyak a nyugdíjak... Ha így tudják támogatni a gyermeküket.

A Kecskeméti Törvényszék elnöke azt is elmondta, hogy Varga Tibornak 3 és fél éve volt arra, hogy magyarázatot adjon a vagyongyarapodására. Ezt azonban ez idő alatt nem tette meg, és csak a szüleire tudott hivatkozni. „Amit azonban mi nem fogadunk el!" - fejtette ki dr. Bicskei Ferenc.

Mint korábban megírtuk: a februári munkaügyi per ítélete ellen dr. Varga Tibor fellebbezett. Ámde fellebbezett az elsőfokú ítélet ellen a „nyertes" Kecskeméti Törvényszék is. Utóbbi nem a döntés, hanem annak indoklása miatt kérte az ügy másodfokú tárgyalását.

Kövessen minket a Facebookon is!