Július 21. vasárnap, Dániel, Daniella
Hírek, események 2017. április 24. 22:20 | Szerző/forrás: keol.hu

Festménypályázat díjátadóját tartották a kamara székházában

Festménypályázat díjátadóját tartották a kamara székházában
Összesen 115 alkotás érkezett arra az amatőr képzőművészeti pályázatra, amelynek díjátadóját kiállítás megnyitóval egybekötve tartották a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kecskeméti székházában. A festményeket háromtagú zsűri - Szappanos István festőművész, Almási Zsuzsanna akvarellfestő és Kuti Péter kiállítás-szervező - értékelték, majd a legjobb 26 képből állították össze a kiállítás anyagát. (Fotók: Kovács Réka)

A kamara által szponzorált kiállításon a Montázs Magazin IV. Országos Amatőr Festménypályázatára érkezett alkotások láthatók. Érkeztek festmények Gyöngyösről, Diósdról, Paksról, Mekényesről, Balatonszárszóról, Siklósról, Tahitótfaluból, Budapestről, Tápióságból, Szegedről, Szentesről, Monorról, Tabról, Gárdonyból, Csanytelekről, Szigetvárról, valamint természetesen Kecskemétről is.

A díjátadót Halasi Éva és Kalmár Gabriella gitárjátéka nyitotta meg, majd Gyöngyösi Szabó Katalin és Kökény Éva mondtak verseket. A program moderátora Varga Mónika volt.

Szappanos István elemezte a kiállított munkákat, valamint tanácsokat is adott, hogyan fejlődhetnek tovább az amatőr művészek.

A pályázat eredményei:

1. Takácsné Sárossy Mária - Vándor tavasz című festménye.

2. Gróf Gyöngyi - Magnólia című festménye.

3. Molnár Gábor - „Nekem e táj..." című festménye.

A zsűri oklevélben részesítette a következőket: Káposztás Lilla, Daria Narbutt, Doszkocs Zsuzsa, Fazakasné Erdélyi Ilona.

A kiállítás május 18-ig ingyenesen látogatható munkanapokon 9.00 és 17.00 óra között a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában (Kecskemét, Árpád krt. 4.).

Kövessen minket a Facebookon is!