Július 21. vasárnap, Dániel, Daniella
Hírek, események 2017. április 28. 12:41

Szabó Antal: Nekem reményt, békességet, lehetőséget és mindent jelent Krisztus

Képgaléria
Szabó Antal: Nekem reményt, békességet, lehetőséget és mindent jelent Krisztus
Pénteken folytatta hagyományos bibliaismereti sorozatát Szabó Antal a Wojtyla népkonyhán. A bócsai Poli-Farbe Vegyipari Kft. tulajdonosa, ügyvezető igazgatója Krisztusban a jóra való szövetségről fejtette ki nézeteit a Szentírás tükrében. Előadását követően a vállalkozó részt vett az ételosztásban is, melyet maga finanszírozott a szociális intézmény gondozottai számára. Utána válaszolt kérdéseinkre. (Fotók: Tódor Norbert)

- Mi készteti belülről egy piacvezető cég tulajdonosát, hogy a Wojtyla Ház szegényei közé jöjjön bibliaórát tartani?

- Minden embernek, aki Jézus Krisztus második eljövetelét várja, a legfőbb megkülönböztetési jegye, hogy táplálékot ad szolgatársainak a maga idejében. Az éhezők számára legfőbb élelem értelemszerűen fizikai természetű, meggyőződésem szerint azonban a világban többen éheznek lelki táplálék hiánya miatt, mint élelemnélküliség okán. Ebből következőleg ez a legfőbb késztető erő az Ige hirdetésére, mert látom, hányan éhezik és szomjúhozzák Isten igazságát.

- Figyeli a hallgatóság reakcióját?

- A Wojtyla közösség hallgatósága - talán kicsit helyzetükből adódóan is - valósággal éhezik az igazságra. Éppen ezért rendkívül fogékonyak arra, amit mondok.

- Munkatársai mit szólnak ahhoz, hogy útja minden hónap utolsó péntekén rendszerint a kecskeméti Wojtyla Házba vezet? Ráadásul kifejezetten elesett emberek közé…

- Sokuknak tudomásuk van erről a missziómról, ha nem is mindenkinek. Nem érdeklődtem tőlük ezzel kapcsolatban. Mindenesetre, akikkel e munkában együtt dolgozom, ők támogatnak, együtt éreznek, megértik, és szerintem meg is tapasztalják annak gyümölcsét, amit az ember ebben a vállalásban elnyerhet. Krisztus csodálatos mondása szerint „csak az kap, aki adni is tud”. Úgy érzékelem, erősödik bennük a gondolat, miszerint miért csak egyszer jövök havonta.

- Mit jelent az Ön számára Jézus?

(Kissé elérzékenyül.) - Tömören nehéz erre válaszolni, röviden mindent. Ő a teljesség, a tökéletesség és a remény megtestesítője. Utóbbi oly tekintetben, amit bebizonyított; emberi test hasonlatosságában lehet hibátlan életet élni. Nem csupán azt láthatjuk, hogy Ő hibátlanul élt, hanem hitünket kifejezve iránta elnyerhetjük az áldást, egyben lehetőséget, hogy mi is - őhozzá hasonlóan - bűntelen életet élhetünk. Ámde személyes valóságunkban megannyiszor pont az ellenkezőjéről teszünk tanúbizonyságot, melyek legtöbbször arról árulkodnak, hogy Krisztusba vetett hitünk még nem elég erős. Hála az Úrnak, sok olyan emberrel találkozom, akik Krisztushoz való viszonyuk következtében tökéletes életet élhetnek. Kívánom mindenkinek és önmagam számára is: Krisztussal való bensőséges kapcsolatunk olyan szintű legyen, minek által elnyerhessük a tökéletesség azon fokát, amelyet csak Tőle kaphatunk. Összefoglalva tehát: nekem reményt, békességet, lehetőséget és mindent jelent Krisztus.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Szegények Akadémiája