Július 21. vasárnap, Dániel, Daniella
Hírek, események 2017. április 28. 22:50 | Szerző/forrás: hiros.hu

A 2017. évi Nemzeti Konzultációról tartottak sajtótájékoztatót Kecskemét országgyűlési képviselői

A 2017. évi Nemzeti Konzultációról tartottak sajtótájékoztatót Kecskemét országgyűlési képviselői
A 2017. évi Nemzeti Konzultáció témájában tartottak április 28-án, pénteken délelőtt sajtótájékoztatót a Kecskeméti Városházán dr. Salacz László és dr. Zombor Gábor kecskeméti országgyűlési képviselők.

Az újabb Nemzeti Konzultáció azért indult el, mert a Kormány szerint Brüsszel több olyan tervvel állt elő, amelyek veszélyeztetik Magyarország függetlenségét és biztonságát. Az állampolgárok többek között a bevándorlás politikát, a rezsicsökkentést, valamint az adó- és foglalkoztatáspolitikát érintő kérdésekben nyilváníthatják ki véleményüket. Salacz László kecskeméti országgyűlési képviselő szerint a konzultációban való részvétel egy erős kiállást jelent a nemzeti függetlenség mellett.

- A Magyar Kormány vezetője, Orbán Viktor szerdán egy Európa Parlamenti meghallgatáson vett részt, ahol így kezdte beszédét. Azért jöttem, hogy megvédjem az országomat, megvédjem a hazámat - mondta Salacz László, Bács-Kiskun megye 1. számú választókerületének országgyűlési képviselője. - Ez a konzultációs kérdőív, ez a hat kérdés lényegében erről szól, hogy meg kell védenünk a hazánkat. Erre kérnék minden magyar állampolgárt, minden kecskeméti polgárt, hogy a Nemzeti Konzultáció kérdéseire válaszoljanak, és járuljanak ezzel hozzá Magyarország biztonságához.

Zombor Gábor országgyűlési képviselő a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a konzultáció keretében feltett kérdések közül több, közvetlenül érinti a térséget. Amennyiben ugyanis kiveszik Magyarország kezéből az adómegállapítás, illetve a munkahely teremtési támogatások lehetőségét, az Kecskemétre is negatív hatással lesz.

- Lecsökken a versenyképességünk, az a versenyelőny, amivel például ide tudtuk csábítani a Mercedest és a sok beszállító céget - hangsúlyozta dr. Zombor Gábor, Bács-Kiskun megye 2. számú választókerületének országgyűlési képviselője. - Ez azt jelenti, hogy megcsappanhatnak vagy akár meg is állhatnak a beruházások térségünkben is.

Mindkét kecskeméti országgyűlési képviselő arra kéri a megyeszékhelyen élőket, hogy olvassák el a Nemzeti Konzultáció kérdéseit, gondolkodjanak el azokon, és küldjék el véleményüket.

Kövessen minket a Facebookon is!