Július 21. vasárnap, Dániel, Daniella
Hírek, események 2017. április 29. 16:44 | Szerző/forrás: keol.hu

Fogadást adott a köztársasági elnök felesége: a Wojtyla Ház munkatársai is jelen voltak

Fogadást adott a köztársasági elnök felesége: a Wojtyla Ház munkatársai is jelen voltak
Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége jószolgálati és civil szervezetek képviselőinek adott fogadást a budapesti Centrál Színházban április 28-án. Az eseményre a kecskeméti Karol Wojtyla Barátság Központ négy munkatársát is meghívták. (MTI Fotó: Illyés Tibor)

A vendégek a színház Jó emberek című előadását tekintették meg, ezután került sor a találkozóra.

A rendezvényen olyan szervezetek, egyesületek képviselői vettek részt, akikkel az államfő felesége az elmúlt öt évben együtt dolgozott. Így kaptak meghívást a Wojtyla Ház munkatársai is: Farkas P. József alapító igazgató, Farkasné Pásztor Jolán, Kolláth Andrea igazgató-helyettes és Sinkó András vezetőségi tag. Természetesen örömmel éltek a lehetőséggel.

Farkas P. József elárulta lapunknak, hogy hosszasan beszélgetett Herczegh Anitával. Szóba került többek között a kecskeméti Nagytemplom felújításának témája is. A köztársasági elnök felesége ígéretet tett, hogy hamarosan újra meglátogatja a Wojtyla Központot, amely napkollektorainak beszerzését férjével együtt ő is támogatta.

„Az elmúlt öt év számomra meghatározó élménye, hogy nap mint nap gyűjthettem a jóra, szeretetre, segítségnyújtásra felesküdött szép lelkű nők és férfiak ismeretségét, megtisztelő bizalmát” - fogalmazott köszöntőjében Herczegh Anita, hozzátéve, hogy találkozhatott is a résztvevőkkel, akik ha jótéteményről van szó, elszántak, harcos természetűek, sosem adják fel.

Az államfő felesége kiemelte, hogy a segítségnek mindig van helye és kereslete. „Köszönöm, hogy számon tartják, hol van a legnagyobb szükség a biztatásra, erőre, jó szóra; hol kelne el legjobban egy tál étel, vagy egy kis figyelem, amit éppen Önök adhatnak meg” - mondta Herczegh Anita.

Arra kérte a résztvevőket, hogy „sose hagyják abba, keressenek-kutassanak, hogy mindig találjanak csatlakozókat, rokon lelkeket, akiknek ugyanaz a céljuk: több irgalom, több odaadás, több segíteni kész, kinyújtott kéz”.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház