Július 21. vasárnap, Dániel, Daniella
Hírek, események 2017. május 3. 19:23

Éjszakai Forgatag volt április 28-án

Képgaléria
Éjszakai Forgatag volt április 28-án
A modernitás jegyében zajlott le a legutóbbi, áprilisi Éjszakai Forgatag, melyen szó volt a kerékpárok online regisztrációjáról, illetve a telefonos alkalmazás-fejlesztésről is.

A péntek esti fenyegető időjárás bár sokakat elriasztott, így is több tucat érdeklődő fiatal és családjuk látogatott el a Spartacus csarnokába. 19 órától Kesjár Attila tartott egy rövid tájékoztatót a BikeSafe program működéséről, az internetes bicikliregisztráció változásairól, illetve tippeket is kaphattak a jelenlévők a biztonságos kerékpár-közlekedéshez és az általános bűnmegelőzéshez is. Őt követte Rajtár András, aki a telefonos applikációk érdekes világába vezette be az érdeklődőket, de mellette mesélt az egyetemi évekről és a külföldi áthallgatások lehetőségéről is. Az interaktív foglalkozás végére több csillogó szemű fiatal jelentette ki, hogy szívesen tanulna, foglalkozna a jövőben programozással, amely biztos jele volt annak, hogy élvezték az előadást! A pályaválasztáshoz, illetve a kecskeméti egyetem megismeréséhez a jövőben is hozzájárul a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér, hiszen az iskolával való együttműködés nyomán folytatódnak a látványos bemutatkozó foglalkozások, megjelenik majd az informatika számos területe, a robotika, valamint a játék- és alkalmazásfejlesztés is.

Az előadásokat követően megkezdődtek a sportversenyek, izzott a levegő a ping-pong asztalok körül, rangadókat játszottak a csocsóbajnokok, és röpködtek a darts nyilak.

Április utolsó péntek éjszakáján verhetetlennek bizonyult Daragó János és Tóth Zoltán csocsókettőse, mögöttük Dékány Máté és Solymosi Gábor ezüst-, Bencsik Gyula és Berente Tamás pedig bronzérmet vihettek haza.

Az asztalitenisz-tornán három kategóriában versenyezhettek a vállalkozó kedvűek, a kezdők között Nagy Zsombor bizonyult a legjobbnak, de nem sokkal maradt le a második Sipos Ilona és a harmadik helyezett Juhász Viktória sem. A haladók között aranyérmet szerzett Daragó János, Dékány Máté ezüst-, Hatvani József bronzéremmel lett gazdagabb. A profik legyőzhetetlen bajnoka ezúttal is Tóth Zoltán lett, izzasztó meccsen győzte a második Palincsárné Farkas Szilvia, a harmadik helyet pedig Lengyel Géza szerezte meg.

A darts bajnokságon, gyermek kategóriában Endre Krisztina a képzeletbeli dobogó legfelső fokára, a másodikra Fekete István, a harmadikra pedig Feka Iván állhatott fel. A felnőttek darts bajnokságának győztese Tamási Balázs lett, második helyre Dudás Sándor dobta be magát, Hatvani József pedig harmadik lett.

Ha érdekelnek az interaktív előadások, vagy kedvet kaptál egy jó hangulatú versenyhez, látogass el a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér csarnokába (Széchenyi sétány 11.) május utolsó péntekjén (26-án) a soron következő Éjszakai Forgatagra!

Kövessen minket a Facebookon is!