Július 21. vasárnap, Dániel, Daniella
Hírek, események 2017. május 5. 11:39

Hovány Márton adott ebédet a Wojtyla Ház szegényeinek

Képgaléria
Hovány Márton adott ebédet a Wojtyla Ház szegényeinek
„Azt gondolom, a példamutatásba beletartozik az is, ha valaki bajban van, akkor segítünk, hogy mihamarabb kikerüljünk szorult helyzetéből." - vallotta egy vele készült korábbi interjúban Hovány Márton, az általa alapított cégcsoport tulajdonosa, első számú vezetője, Magyarország egyik legismertebb, legnagyobb autókereskedője. És nem csupán hangoztatja, ekképp hoz döntéseket, cselekszik mindennapjaiban. Ennek egyik megnyilvánulásaként pénteken ő finanszírozta a Karol Wojtyla Barátság Központ közel százhúsz hátrányos helyzetű ellátottjának déli étkezését. Közös imádság után babgulyást fogyasztottak, mellé kenyeret, süteményt kaptak a jobb sorsra érdemes emberek. (Folytatás a képek után, fotók: Mátyus István)

Ebéd előtt Molnár Zoltán intézményvezető egy tanulságos történetet olvasott fel az ebédre váró rászorulóknak:

Az apa fáradtan tér haza a munkahelyéről, és leroskad a fotelbe. Hétéves kisfia jön oda hozzá, és megkérdezi:
- Mondd Apa, neked mennyi az órabéred?
Az apja haragra gerjed:
- Miért kérded?! Csak nem valami hülye játékot akarsz megvetetni velem? Azonnal mars a szobádba!
A kisfiú szemébe könnyek jelennek meg, de illedelmesen felmegy a szobába, és becsukja maga mögött az ajtót. Ahogy az apa ül a fotelben, még forronganak benne a nap eseményei, ahogy a főnöke megint újraíratta vele a prezentációját, ahogy a kollégája 3 nappal a projekt vége előtt elment betegállományba... Kezébe temeti az arcát. „Mikor lesz ennek vége?” - kérdezi magától.
Aztán eszébe jut a gyerek. „Talán nem kellett volna így bánnom vele... Lehet, hogy csak egy ártatlan kérdés volt, és én értettem félre, azért mert úgy érzem, a környezetemben már mindenki rajtam élősködik.” - gondolja magában, és elindul felfelé a lépcsőn.

Benyit a gyermek szobájába, ahol a fia a földön kuporogva játszik magában. A fiú felnéz, és újra megkérdezi:
- Apa, neked mennyi az órabéred?
- Négy dollár fiam.
- És tudnál nekem adni két dollárt?
Az apa gyanakvó tekintettel ránéz a fiára, és azon töpreng: „Remélem, nem valami játékot akar venni belőle magának...” Majd meg is kérdezi tőle:
- Mire kellene neked az a két dollár?
- Mindjárt megmutatom! - mondja a gyermek sejtelmes mosollyal az arcán.
Apja előveszi a két dollárt, és odaadja a fiának. Mire a fiú benyúl a takarója alá, és előveszi a spórolt pénzét. Elkezdi összerakosgatni az aprót, ami összesen két dollárra jön ki. Hozzáteszi a most kapott másik két dollárt, és boldogan az apja felé nyújtja:
- Apa! Most, hogy kifizetem neked, tudsz velem is tölteni egy órát, hogy együtt játszunk?

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház