Július 21. vasárnap, Dániel, Daniella
Hírek, események 2017. május 9. 22:36 | Szerző/forrás: keol.hu

ÚJVILÁG PASSIÓ – Megkezdődött a jegyárusítás!

ÚJVILÁG PASSIÓ – Megkezdődött a jegyárusítás!
Hatodik alkalommal mutatja be Krisztus szenvedéstörténetét a Mária kápolnánál a kecskeméti Katona József Színház társulata június 9-én, 10-én és 11-én.

A 2012-ben útjára indított sorozat mára nemes hagyománnyá érett. Az ország minden részéről érkeznek nézők, hogy tanúi lehessenek a kecskeméti Arborétum különleges, szakrális játékterében bemutatott passiójátéknak, amelyet Cseke Péter rendezésében láthat a közönség.

A 2017-es eseménynek különleges hangsúlyt ad, hogy - mint korábban megírtuk - idén Kecskemét ad otthont az Europassio Szövetség kongresszusának, amelyre 13 országból érkeznek delegációk a hírös városba. Ausztria, Németország, Olaszország, Belgium, Franciaország, Spanyolország, Lengyelország, Románia, Csehország, Horvátország, Hollandia, Szlovénia és az Egyesült Királyság küldöttsége június 10-én tartja meg kongresszusát, amelynek központi témája a reformáció 500 éves jubileuma.

Cseke Péter, a kecskeméti Katona József Színház igazgatója tavaly Lengyelországban vette át a stafétát az idei találkozó megrendezésére.

- Nagy megtiszteltetés számomra, hogy frissen felvett szervezet tagjaként ilyen rangos esemény megrendezésével bíztak meg - mondta el a direktor május 2-án megtartott sajtótájékoztatóján.

Az Újvilág Passió szövegkönyve az Evangéliumra támaszkodik. A szerzők, Kocsis L. Mihály és Cseke Péter, újszerű megközelítésre törekedtek: a darab magyar szerzetesek igaz történetéről mesélve hirdeti és tanítja Jézus legfontosabb üzenetét: a szeretetet. A főbb szerepekben Porogi Ádámot, Hajdú Melindát, Kőszegi Ákost, Ferencz Bálintot, Hegedűs Zoltánt, Csombor Terézt, Magyar Évát, Fazakas Gézát és Zayzon Zsoltot láthatja a közönség. A koreográfiát Lukács László a Kecskemét Táncegyüttes vezető koreográfusa készítette, az előadásban a táncegyüttes táncosai mellett, lelkes kecskeméti színházbarátok is közreműködést vállaltak.

(kecskemetikatona.hu)

Kövessen minket a Facebookon is!