Július 21. vasárnap, Dániel, Daniella
Hírek, események 2017. május 10. 18:22 | Szerző/forrás: keol.hu

Pénteken délután érkezik Kecskemétre a Drogmentes Magyarországért Maraton

Pénteken délután érkezik Kecskemétre a Drogmentes Magyarországért Maraton
Április 22-én, immáron tizenhatodik alkalommal indult el Budapestről a Drogmentes Magyarországért Maraton. A rendezvényt hírességek beszédei tették emlékezetessé. A futócsapat tagjai 42 nap alatt, összesen 2000 kilométert tesznek meg, és várhatóan május 12-én, pénteken 14:30 óra körül érkeznek meg Kecskemét főterére.

Az áprilisi induláskor a rendezvény részeként Kecskeméti Zsuzsa színművésznő énekelt, amit Japán harci bemutató követett, majd kiemelt személyiségek beszédei következtek. Ezek után a jelenlévő hírességek, valamint a 42 napos maraton csapattagjai a közönséggel együtt tettek drogmentes fogadalmat. Gárdus Bence edző tartott bemelegítést. A futás kezdete előtt pedig Nick Árpád a fogaival húzta el a Drogmentes Maraton egyik autóját az első métereken.

Danny Blue beszédében arról beszélt, hogy az ember néha túlságosan is a hétköznapok emberévé válik, aki már nem is mérlegel, csak reagál az impulzusokra. Ez a társadalom megszokott működése, konstatálta. Éppen ezért arra szólított fel minden jelenlévőt, hogy figyeljenek oda, és ne hagyják magukat becsapni. Kiemelte, hogy meglátása szerint a drogokkal kapcsolatban különösen sok hazugság terjedt el. Ezért is támogatja a drogmegelőzést, hogy ez változzon.

Barnóczky Ákos fimrendező, a Login és a Szőkekóla rendezője, is beszédet mondott a rendezvényen. A szónoklat részeként kitért arra, hogy azok a művészek, akik hamisan veszélytelennek és „jópofának" mutatják be a droghasználatot, nem sokban különböznek a drogdílerektől. Mondandóját a művészek felelősségvállalásának fontosságával zárta.

Dr. Komáromi István, korábbi rendőr dandártábornok, röviden beszélt a rendezvényen. Megfogalmazása szerint nem gumibottal, vagyis csak a büntetésre hagyatkozva lehet megoldani a fennálló drogproblémát. A valódi megoldást az jelenti, ha a fiataloknak igaz adatokon alapuló, időbeni drogfelvilágosítást nyújtunk. Így eleve bele sem esnek a drogok csapdájába. Ezért is támogatja a drogmentes csapatot.

Nick Árpád Guinness rekorder erőművész még 64 évesen is azt vallja, hogy a boldogsághoz az igazi kitartás vezet el. A drogok pedig csak eltérítik az embert céljaitól. Ennek demonstrálására 64 éves létére, a fogaival húzott el egy autót a Drogmentes Maraton rendezvényén.

A Maraton programjában olyan akciók szerepelnek, mint drogfelvilágosító előadások tartása, felvilágosító füzetek terjesztése és Drogmentes Kapitányok avatása. A kampány csapattagjai 42 nap alatt, 300 településen átfutva, összesen 2000 kilométert tesznek meg.

Kövessen minket a Facebookon is!