Július 21. vasárnap, Dániel, Daniella
Hírek, események 2017. május 17. 22:33 | Szerző/forrás: keol.hu

Pénteken és szombaton lomtalanítják Kecskemét másik felét

Pénteken és szombaton lomtalanítják Kecskemét másik felét
A múlt héten (május 12-13-án) elkezdődött, ezen a hétvégén (május 19-20-án) pedig folytatódik a lomtalanítás Kecskeméten. A szolgáltatást csak a Városgazdasági Nonprofit Kft-nél szolgáltatói szerződéssel rendelkezők vehetik igénybe.

A második ütemben, azaz most pénteken és szombaton (2017. május 19-én és 20-án) ezeken a területeken lomtalanítanak:

Talfája (Törekvés és Kossuth Tsz lakótelep), Vacsihegy, Budaihegy, Méntelek, Belső Nyír, Külső Nyír, Hetényegyháza, Szarkás, Úrihegy (Miklóstelep), Felsőszéktó (Petőfiváros, Sutusfalu), Felsőcsalános, Bódog sor, Kadafalvi tanyák, Alsócsalános, Kadafalva, Kecskemét-Ballószög, Alsószéktó (Szelei falu, Homokbánya), Máriahegy, Bethlenváros (Vacsi köz, Voelker telep, Dárdai telep, Miklovics telep), Széchenyiváros (Bogovics falu, Villanegyed, Hollandfalu), Máriaváros.

A háztartási lom pénteken reggel 8 órától szombat este 20 óráig helyezhető ki. A lomok elszállítása az előző évekhez hasonlóan történik. A családi házak esetében az elszállíttatni kívánt lomot az ingatlan utcafronti részére, a társas- és szövetkezeti házak környezetében pedig a hulladékgyűjtő edények mellé kell kirakni. A szolgáltatást csak a Városgazdasági Nonprofit Kft-nél partnerszámmal rendelkező ügyfelek vehetik igénybe.

Kihelyezhető: nagyobb méretű berendezési tárgy, bútor, háztartási berendezés és készülék, rendeltetésszerű használatra már nem alkalmas egyéb lom.

Nem helyezhető ki: építési törmelék, háztartási hulladék, akkumulátor, veszélyes anyag (vegyszermaradék, olaj, maró anyagok, állati tetem, gyógyszermaradék, hűtőszekrény), A határidő után kihelyezett limlomok illegális hulladéknak minősülnek, melyek elhelyezéséről a kihelyező (hulladéktulajdonos) köteles saját költségén gondoskodni.

A lomhulladékot minden esetben úgy kell elhelyezni, hogy az a jármű- és a gyalogos forgalmat ne akadályozza, a zöldterületeket és a növényzetet ne károsítsa, továbbá ne járjon baleset vagy károkozás veszélyének előidézésével. Az akció ideje alatt - és azt követően - a közterület rendjét a Közterület-felügyelet, a Rendőrség és a Polgárőrség folyamatosan ellenőrzi.

Kövessen minket a Facebookon is!