Július 21. vasárnap, Dániel, Daniella
Hírek, események 2017. június 8. 16:01

Autista fiatalok alkottak a Wojtyla Házban

Képgaléria
Autista fiatalok alkottak a Wojtyla Házban
Kézműves foglalkozást tartottak csütörtök délelőtt a Wojtyla Barátság Központban a népkonyha és a Kecskeméti Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Autizmus Centruma Juhar utcai tagintézményének közös szervezésében. Hat, középsúlyos fokú autizmussal és egyéb társuló sérülésekkel élő 9-12. osztályos fiú szakiskolás vett részt a gyakorlati foglalkozáson, ahol papírdíszeket készítettek Jordán Anikó gyógypedagógus osztályfőnök, Baranyai Gabriella gyógypedagógiai asszisztens, másrészről a Wojtyla Ház gondozottai és Varga Brigitta szervező munkatárs közreműködésével. (Fotók: Tódor Norbert)

- A két intézmény kapcsolata nem teljesen új keletű. A Karol Wojtyla Barátság Központról úgy szereztünk tudomást, hogy 2015 karácsonya előtt a Wojtyla Ház segítségével kaptak gyermekkerékpárokat autista kisdiákjaink - mondta a gyógypedagógus.

- Farkas P. József igazgató úr meghívására tavaly júniusban látogatást tett a Wojtyla Központban Rigó Ilona, intézményünk vezetője. Megállapodtak abban, hogy közös programokat szerveznek a jövőben, és lehetőség szerint együtt készülnek fel az ünnepekre. E megállapodásnak köszönhetően vagyunk most itt immáron harmadjára, és tartunk kézműves foglalkozást tanulóinknak - tette hozzá a speciális nevelési igényű gyermekekkel foglalkozó szakember.

Háttér:

A Kecskeméti Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Autizmus Centruma 1991 óta van jelen a magyarországi autizmus ellátásban. A kezdeti négy tanulóból és négy szakemberből álló csoport mára négy telephelyen működő, jelenleg 114 autizmus spektrumzavarral diagnosztizált tanuló speciális ellátását végző intézménnyé nőtte ki magát. Az autizmussal élő gyermekek komoly nehézségekkel küzdenek a szociális helyzetek megértése, a rugalmas viselkedésszervezés és a kommunikáció területén függetlenül attól, hogy milyenek egyéni képességeik, intellektuális adottságaik. Az Autizmus Centrum óvodáskortól a készségfejlesztő speciális szakiskoláig személyre szabott oktatási szolgáltatást nyújt számukra.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház