Július 21. vasárnap, Dániel, Daniella
Hírek, események 2017. június 8. 22:25 | Szerző/forrás: keol.hu

Részegen okozott halálos balesetet

Részegen okozott halálos balesetet
A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség halált okozó ittas járművezetés bűntette miatt vádat emelt egy 32 éves soltvadkerti férfi ellen, aki 2016. április 24-én éjszaka az általa ittasan vezetett autóval az 53-as főúton az árokba hajtott, és ennek következtében két utasa meghalt. (Fotó: MTI)

A vádlott éjjel 1 óra körüli időben Pirtó lakott területén kívül Soltvadkert felől Kiskunhalas irányába vezetett ittas állapotban egy személyautót, melyben három utas ült. Borult volt az idő és az 53. számú főút aszfaltja töredezett, egyenetlen és hullámos volt, a nyomvályúkban állt a víz. Ennek ellenére a részeg férfi a megengedett sebességnél gyorsabban, mintegy 105-110 km/h sebességgel hajtott.

Az úton az úttest egyenetlenségét és a nyomvályúkat jelző közúti táblák is voltak, azonban a vádlott ezekkel sem törődött és az ittassága miatt túl gyorsan vezetve lesodródott a jobb oldali útpadkára, majd az útárokba. Itt az autó a bal oldalával és hátsó részével több fának ütközött, majd az úttestre visszasodródva állt meg.

A baleset következtében a gépkocsiban hátul, jobb oldalon utazó férfi - akinek a biztonsági öve nem volt becsatolva - a hátsó szélvédőn kicsúszott és a karosszériára szorult, ami miatt olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. Ha be lett volna kötve, az autóból nem zuhant volna ki és a halálos fejsérülése elkerülhető lett volna.

Az autó jobb első ülésén egy nő utazott, aki a balesetben a becsatolt biztonsági öve ellenére olyan súlyosan megsérült, hogy folyamatos orvosi kezelés ellenére 4 hónap múlva a kórházban meghalt. A gépkocsiban hátul utazott még egy férfi, aki - a vádlotthoz hasonlóan - könnyebb sérüléseket szenvedett. A vádlott vezetői engedélyét a helyszínen elvették.

A szabadlábon védekező, büntetlen előéletű vádlottat az ügyész halált okozó ittas járművezetés bűntettével vádolja. Az ügyészség végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta azzal, hogy a férfit a közúti járművezetéstől is el kell tiltani. A vádlott bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Kövessen minket a Facebookon is!