Július 21. vasárnap, Dániel, Daniella
Hírek, események 2017. június 12. 22:01 | Szerző/forrás: keol.hu

Kecskeméti egyetemi oktató tartott előadást New Yorkban

Kecskeméti egyetemi oktató tartott előadást New Yorkban
Az amerikai magyar iskolák oktatással foglalkozó találkozóján vett részt New Yorkban Szilágyi Péter, a miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára. A találkozón a kecskeméti egyetem oktatója, Lipócziné dr. Csabai Sarolta tartotta a nyitóelőadást.

A találkozót az Egyesült Államokban működő magyar iskolák évente rendezik meg, tapasztalatcsere és továbbképzés céljából, amerikai és Magyarországról érkezett előadók közreműködésével.

A New York-i főkonzulátuson rendezett idei találkozón - mint Szilágyi Péter helyettes államtitkár az MTI-t tájékoztatva elmondta - nyolc szövetségi állam tizenöt magyar iskolájának képviselői vettek részt, az Egyesült Államok nyugati és keleti partvidékéről egyaránt. Az idei tanácskozás központi témája a családközpontú iskola volt.

Lipócziné Dr. Csabai Sarolta, a kecskeméti Pallasz Athéné Egyetem (új nevén Neumann János) oktatója "Családi kör régen és ma" címmel tartott nyitó előadást, majd a résztvevők több munkacsoportban vitatták meg tapasztalataikat és fogalmazták meg a jövőre vonatkozó igényeiket. Szó esett a kétnyelvűségről logopédus szemmel, a szülők és a tanárok sikeres együttműködésének feltételeiről a hétvégi és nyári magyar iskolákban, az olvasóvá nevelés problémáiról, az interaktív mesekönyvek szerepéről az amerikai magyar gyermekek nyelvtudásának fejlesztésében. Beszámoltak tapasztalataikról a külföldi magyar cserkészet vezetői és tartottak szülői fórumot is.

(MTI)

Kövessen minket a Facebookon is!