Július 21. vasárnap, Dániel, Daniella
Hírek, események 2017. június 14. 21:48 | Szerző/forrás: keol.hu

Egy éve az alapítvány irányítja a Közösségi Házat

Egy éve az alapítvány irányítja a Közösségi Házat
Június végén lesz egy éve, hogy a Hit és Sport Alapítvány Kecskemét MJV Közgyűlésének határozata alapján megkapta egy évre a Mezei utcai Közösségi Házat. Jó döntés volt, hiszen az alapítvány az elmúlt hónapokban sorozatosan olyan tematikus programokat szervezett, melyek a ház környezetében élők számára fontos és kiemelkedő jelentőséggel bíró események voltak.

Csak találomra kiemelve néhányat ezek közül: a Holokauszt áldozataira történt megemlékezés, a gyermeknap, vagy olyan prevenciós programok, mint az Egészségügyi szűrés.

- Fokozottan figyeltünk arra is, hogy a célterületen élő családok ugyanolyan módon ünnepelhessék meg jeles ünnepeinket, például a karácsonyt és a húsvétot, mint a többségi társadalomban élők - mondta Radics Kálmán házvezető. Majd így folytatta: - A ház munkatársai megtettek mindent annak érdekében, hogy az itt élők szolgáltatóként tekintsenek a Közösségi Házra.

Az elmúlt egy év néhány eseménye:

- Megemlékezés a Holokauszt roma áldozatairól

- Koncert a Zene Világnapján

- Egészségügyi nap

- Adventi készülődés

- Pénzügyekről történő eszmecsere

- Mikulás-várás

- Mikulás-ünnep

- Karácsony

- Megemlékezés a Magyar Kultúra Napjáról

- Ruhaosztás

- Farsangi mulatság

- Nőnapi köszöntés

- Március 15-e megünneplése

- Arany János emlékest

- Romák Világnapja

- Bűnmegelőzési foglalkozás

- Húsvét

- Anyák napi köszöntés

- Gyermeknap

- Részvétel a Kakasfőző Fesztiválon.

Mindemellett a fagyos téli napokon melegedőként is működött a Közösségi Ház. Melynek munkatársai a célterületen élő családokat több alkalommal is elvitték a Kecskeméti Fürdőbe, 15-20 gyermeket már hagyományosan Tiszaújvárosban táboroztatnak, a Magyar Kultúra jegyében pedig a Visegrádi Várat fogják megtekinteni.

A házvezető tervei között szerepelnek asztalitenisz-bajnokság, kézműves-foglalkozások és focibajnokság is. Radics Kálmán labdarúgó bajnoksággal is szeretne hagyományt teremteni, a célterületen élő gyermekek részére. Ez utóbbinak már neve is van: „Közösségi Ház vándorserlege".

A Mezei utcai Közösségi Házban végzett munkával Kecskemét városvezetése is elégedett, ezért újabb két évre megbízták a Hit és Sport Alapítványt a ház üzemeltetésével.

Kövessen minket a Facebookon is!