Július 21. vasárnap, Dániel, Daniella
Hírek, események 2017. június 19. 13:19 | Szerző/forrás: keol.hu

Megérkezett Kecskemétre az olimpiai láng

Megérkezett Kecskemétre az olimpiai láng
Megérkezett Kecskemétre a 14. nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) lángja. A fáklyával vasárnap este Csonka András kecskeméti paralimpiai ezüstérmes asztaliteniszező futott be a főtérre, a KESI sportágak képviselőinek kíséretében. A lángvivő csapatot Szenes Márton, a Hírös Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője fogadta a Városháza előtt.

A Rómában meggyújtott lángot május 24-én katonai tiszteletadással fogadták Győr-Pér repülőtéren, majd aznap este a Városháza előtt összegyűlt tömeg ünnepelte a Borkai Zsolt polgármester, valamint öt sportági nagykövet, Karakas Hedvig, Pars Krisztián, Jakabos Zsuzsanna, Berki Krisztián és Görbicz Anita kíséretében érkezett tüzet. Ezt követően országjáró körútra indult a láng és június 18-án, vasárnap ért Kecskemétre.

A július 23. és 29. között sorra kerülő EYOF a 14 és 18 év közötti fiatalok versenye, ahol tíz sportágban 130 versenyszámot rendeznek. Ötven országból 2500 sportolót és 1100 kísérőt várnak a győri eseményre. Magyarországot 152 sportoló képviseli, ami rekordnak számít.

Kövessen minket a Facebookon is!