Július 21. vasárnap, Dániel, Daniella
Hírek, események 2017. június 21. 23:55 | Szerző/forrás: keol.hu

Példátlan médiaérdeklődés a halálkamion tárgyalása kezdetén Kecskeméten

Példátlan médiaérdeklődés a halálkamion tárgyalása kezdetén Kecskeméten
Magyarországon talán még nem is volt soha olyan óriási médiaérdeklődés büntetőper tárgyalása iránt, mint amilyen ma, 2017. június 21-én a Kecskeméti Törvényszéken, a 71 ember halálát okozó „parndorfi ügy" miatt. A magyar médiák mellett több európai ország stábja akart reggel bejutni a bíróságra, sőt még tengerentúli tévéktől is érkeztek.

Reggel hétkor már kis párnákon ültek a Kecskeméti Törvényszék előtt olyan külföldi újságírók, akik városunkban töltötték az éjszakát. A Rákóczi úton szinte csak araszolva tudtak haladni a vasútállomás felé a járművek a tömegtől.

A bíróságra 7:40 után kezdődött meg a „becsekkolás", ami nem volt zökkenőmentes. Egy ideig úgy tűnt, hogy nem is engednek be majd mindenkit a tárgyalóterembe, ami óriási felzúdulást okozott. Minden újságírót, illetve a felszerelését egyesével ellenőrizték a biztonsági emberek.

A médiaérdeklődést mutatja, hogy például a Magyar Televízió 3 stábot is küldött Kecskemétre. Itt volt a híradó, a Kék Fény és a szegedi körzeti stúdió stábja is.

A tárgyalás 8.30-kor kezdődött. 

Kövessen minket a Facebookon is!