Július 21. vasárnap, Dániel, Daniella
Hírek, események 2017. június 23. 23:34 | Szerző/forrás: keol.hu

20 éves a kecskeméti Onkoradiológiai Centrum

20 éves a kecskeméti Onkoradiológiai Centrum
A Bács-Kiskun Megyei Kórház Onkoradiológiai Centrumának 20. jubileumi évfordulója kapcsán konferenciát, azt megelőzően pedig sajtótájékoztatót tartottak. A konferencia helyszíne a Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel, a sajtótájékoztatóé pedig Onkoradiológiai Központ előadóterme volt.

Mint a sajtótájékoztatón elhangzott, a Bács-Kiskun Megyei Kórház Onkoradiológiai Központja 20 éve végzi a térség daganatos betegségeinek komplex ellátását. Két nagy energiájú, lineáris gyorsító, közel besugárzó (afterloading) berendezés, egy-egy felületi és mélyterápiás röntgen besugárzó berendezés, terápiás szimulátor és besugárzástervező, dozimetriai fizikusi munkahely szolgálja a sugárterápiás ellátást, melynek tervezését PET-CT készülék segíti.

Mára a Központban A1 minősítésű onkológiai centrumként az Európai Unió által törzskönyvezett valamennyi daganatellenes kemoterápia szolid tumor és haematológiai kórképek, immun- és molekuláris biológiai kezelés lehetősége adott, melyet jól képzett gyógyszerész munkacsoport koordinál.

Az aktív sugár és kemoterápiás kezeléseken túl, adott a lehetőség a supportív és palliatív ellátásra is, melyet magasan képzett ápoló személyzet felügyel.

Az onkológiai gondozó elsődleges feladata az onko teamek szervezése, betegeink hosszú távú gondozása. Központunkban pszicho-onkológiai, fájdalomcsillapítási és rehabilitációs munkacsoport is működik.

A terápiás kezelésekhez régiós szinten egyedülállóan a tartós vénabiztosítás feltételei is adottak.

Kövessen minket a Facebookon is!