Július 21. vasárnap, Dániel, Daniella
Hírek, események 2017. június 28. 23:15 | Szerző/forrás: keol.hu

Új bemutatópilóták Kecskeméten

Új bemutatópilóták Kecskeméten
Szatmári „Szatyi" László őrnagy és Gottschall András százados személyében két új bemutatópilóta képviseli a Magyar Honvédséget idén a nemzetközi repülőnapokon. Nyolcperces programjukat a tervek szerint az angliai Royal International Air Tattoo nézői is láthatják - írta meg a jetfly.hu

Kétezer lerepülhető órával gazdálkodhat idén az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis, ami négyszázzal több annál, amennyit az elmúlt évben felhasználhattak. Ezeknek a pluszóráknak köszönhetően, bár Kecskeméten 2017-ben nem lesz repülőnap, a negyedik generációs JAS-39 Gripen vadászgépek kiváló tulajdonságairól és hajózóink felkészültségéről - a jelenlegi elképzelések szerint - nyolc külföldi légi show résztvevői mégis meggyőződhetnek.

* Szatmári "Szatyi" László őrnagy - Fotók: Dévényi Veronika, dr. Toperczer István alezredes és jetfly archív.

Szatmári László őrnagyot és Gottschall András századost a Puma század parancsnoka, Kálló Sándor alezredes kérte fel a feladatra. Bár csupán pár perc gondolkodási időt kaptak, ennek ellenére mindketten igent mondtak.

Szatmári őrnagy és Gottschall százados nem tartják magukat sztárpilótának, szerintük elsősorban a szerencséjüknek köszönhetik, hogy őket kérték fel a bemutatókra. Kollégáik felkészültségét ismerve kijelentették: bármelyikük képes lenne megrepülni ezt a programot. Ugyanakkor büszkék is arra, hogy idén ők képviselhetik külföldön a Magyar Honvédséget. A tervek szerint nyolc országban „lépnek fel", a legrangosabb légi show az angliai, júliusban megrendezendő Royal International Air Tattoo lesz Fairfordban, amelyen az amerikai sztárcsapat, a Thunderbirds is tart bemutatót.

IDE kattintva a teljes cikket elolvashatják a jetfly.hu weboldalon!

Kövessen minket a Facebookon is!