Július 21. vasárnap, Dániel, Daniella
Hírek, események 2017. július 7. 19:54 | Szerző/forrás: keol.hu

Elgázolta a motorost, majd az árokban hagyta

Elgázolta a motorost, majd az árokban hagyta
A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség segítségnyújtás elmulasztásának súlyosabban minősülő bűntette miatt vádat emelt egy autóssal szemben, aki tavaly szeptember 30-án este Soltvadkert térségében elütött egy segédmotorost, majd továbbhajtott anélkül, hogy segítséget nyújtott volna a sérült embernek.

A 28 éves tázlári férfi 2016. szeptember 30-án 21 óra körüli időben Bócsa felől Soltvadkert irányába közlekedett személygépkocsijával, melynek során figyelmetlensége miatt nekiütközött az előtte, vele azonos irányba szabályosan kivilágítva közlekedő és láthatósági mellényt viselő sértett segédmotor kerékpárjának. A segédmotoros az ütközés következtében a jobb oldali füves árokba esett.

A vádlottnak látnia és hallania kellett a sértett elütését, mégsem állt meg a baleset helyszínén, hanem továbbhajtott anélkül, hogy a tőle elvárható segítséget nyújtott volna.

Az elgázolt motoros 8 napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett el: feje és dereka zúzódott, az arcán, kezén és lábán horzsolások keletkeztek.

Az ügyészség a vétkes autóst segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntettével vádolja, vele szemben tárgyalás mellőzésével pénzbüntetés kiszabását, valamint járművezetéstől eltiltását indítványozza.

A büntetlen előéletű vádlott ügyében a Kiskőrösi Járásbíróság fog dönteni.

Kövessen minket a Facebookon is!