Július 21. vasárnap, Dániel, Daniella
Hírek, események 2017. július 11. 20:05 | Szerző/forrás: bors.hu

Munka közben érte áramütés Tibort Katonatelepen

Munka közben érte áramütés Tibort Katonatelepen
Egy pince betonozása során a betonkeverő autó gémje beleért a magasfeszültségű vezetékbe. A cső végét tartó 48 éves Tibor áramütést szenvedett - írta meg a Bors.

Két gépkezelővel együtt heten dolgoztak múlt szerdán a kecskeméti Katonatelep egyik udvarán. A munkások éppen egy leendő családi ház pincéjének a mennyezetét betonozták, amikor reggel tíz óra körül a betonkeverő sofőrje nem figyelt oda és a betonadagoló csövet véletlenül nekivezette a magasfeszültségű vezetékeknek a ház előtt. A cső végét tartó Tibort áramütés érte, de csodával határos módon még életben van.

- Egy hatalmas durranást hallottunk, Tibi pedig egyből elterült és rángatózni kezdett. Először azt hittem, hogy epilepsziás rohamot kapott, de sajnos nagyobb volt a baj. Akkora áramütés érte, hogy a csizmája elkezdett füstölni, és a talpa is kilyukadt. Eszméletlen volt, a szemhéja félig be volt csukódva, a szemgolyója pedig lassan haladt felfelé, mintha aludni készülne - mondta a Borsnak József, a szerencsétlenül járt férfi egyik munkatársa, akitől megtudtuk, hogy többen óva intették a sofőrt, de nem hallgatott rájuk.

- Mondtuk, hogy álljon be rendesen az udvarra, mert baj lesz, de nem vette komolyan. Először a lépcsőkhöz engedtük a betont, aztán a födémre, majd amikor kicsit hátrébb állt a géppel, megtörtént a szörnyűség - tette hozzá szomorúan.

Sikerült elérnünk a tragikus sorsú többgyermekes családapa másik munkatársát is, aki csupán a szerencsének köszönheti, hogy nem ő fekszik most a kórházban.

- Én mentem volna helyette, de végül egy abonyi munkára küldtek. Ha nem így történik, biztos, hogy engem csap meg az áram - fakadt ki a férfi.

Tibort kórházba szállították, ahol információink szerint kómában fekszik. A baleset másnapján szünetelt a munka, de pénteken már újra folyt az építkezés.

A kecskeméti rendőrök foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt nyomoznak.

Kövessen minket a Facebookon is!