Július 21. vasárnap, Dániel, Daniella
Hírek, események 2017. július 14. 18:53 | Szerző/forrás: police.hu

Lezuhant egy vitorlázórepülő Bács-Kiskun megyében - egy holttestet találtak

Lezuhant egy vitorlázórepülő Bács-Kiskun megyében - egy holttestet találtak
Lezuhant egy vitorlázórepülő a Bács-Kiskun megyei Pirtó közelében, a mentők egy nő holttestét találták meg a helyszínen péntek reggel. (Fotó: MTI és police.hu)

A Honvédelmi Minisztérium pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: csütörtök este a polgári légiforgalmi irányítás Pirtó térségében elvesztette a kapcsolatot egy ASG-21 típusú vitorlázó repülőgéppel, ezért a légierő ügyeletes parancsnoka elrendelte a szolnoki légi kutató-mentő szolgálat felszállását. Közölték: a vitorlázórepülőt hajnalban megtalálta a kutató-mentő helikopter, a földi egységekkel megkezdték a mentést.

Hajdu Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-nek azt mondta, a gép lezuhant, a roncsokat megtalálták és jelenleg vizsgálják.

Valics Dezső, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese az MTI érdeklődésére közölte, a mentők pénteken egy női holttestet találtak a helyszínen.

FRISSÍTÉS:

Szatymazról szállt FEL egy motoros vitorlázó repülőgép 2017. július 13-án 13 óra 30 perckor, amellyel a rendelkezésre álló adatok alapján egy nő önálló távrepülést hajtott végre. Miután észrevették, hogy a jármű 18 órakor nem tért vissza a repülőtérre, ezért keresni kezdték, aminek során megállapították, hogy a jármű 14 óra 30 perc körül már nem adott jelet a hollétéről.

A vitorlázó repülőgép keresésébe a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársai 19 óra 30 perckor bekapcsolódtak az illetékes hatóságok mellett. A keresett repülőgép roncsait Pirtó külterületén egy erdőben 2017. július 14-én 5 óra 20 perc körül találták meg.

A rendőrök a roncsban egy holttestet találtak 2017. július 14-én 10 óra 55 perckor. A helyszíni szemle jelenleg is folyamatban van.

Kövessen minket a Facebookon is!