Július 21. vasárnap, Dániel, Daniella
Hírek, események 2017. július 17. 23:23 | Szerző/forrás: hiros.hu

Hörcsök Imre nyitotta meg a Kodály Művészeti Fesztivált

Hörcsök Imre nyitotta meg a Kodály Művészeti Fesztivált
Vasárnap este nyitott hangversenyteremmé változott Kecskemét főtere. A nagyszínpadot betöltötték a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar muzsikusai, a null kilométerkő környékét pedig az érdeklődők - tudósított a hiros.hu

A 29. Kodály Nemzetközi Kodály Szeminárium és Kodály Művészeti Fesztivál nyitóhangversenyét megtisztelte jelenlétével Őméltósága, Gholam-Ali Rajabi Yazdiaz, az Iráni Iszlám Köztársaság nagykövete is. Mielőtt Kodály városában megszólaltak volna a hangszerek, Hörcsök Imre, az Értékmegőrzési Bizottság elnöke, kecskeméti önkormányzati képviselő köszöntött az egybegyűlteket. Beszélt vendégeinknek Kecskemét történelmi múltjának gazdag hagyatékáról, mely századok óta hirdeti, hogy itt egy városát szerető, annak épülését, megmaradását a szívén viselő, áldozatkész földműves és iparos polgárság telepedett le, közel 650 évvel ezelőtt.

- A magyar történelem zivataros századaiban Kecskemét mindig biztos pontot jelentett, amely menedéket nyújtott az üldözötteknek és otthont adott azoknak, akik tudásukkal, munkájukkal gyarapították a várost, és hozzájárultak a közös jóléthez. A kecskemétieket állandó újrakezdés, megújulás jellemezte. Munkájuk hasznából a város fejlődése érdekében a művelődésre mindig áldoztak. És ez város volt bölcsője Kodály Zoltánnak is, akinek kötődése szülővárosához egy életre szólt - mondta Hörcsök Imre.

- A hírös város olyan sok mindenről hírös, de a leghírösebb, azt hiszem, a zenéről, a zenészekről, Kodály Zoltánról és az ő híres tanításáról. Kodály tanár úrnak az volt meggyőződése, hogy a legjobb a zenei nevelést már kilenc hónappal a gyermek születése előtt, sőt, az édesanyja születése előtt kilenc hónappal el kell kezdeni - hangsúlyozta vidám köszöntőjében Sebestyén Márta, Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar népdalénekes, előadóművész, aki különleges, sugárzó egyéniségével és személyes élményeiről szóló gondolataival adta meg az alaphangot a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar muzsikusainak.

Kövessen minket a Facebookon is!