Július 21. vasárnap, Dániel, Daniella
Hírek, események 2017. július 24. 21:32 | Szerző/forrás: keol.hu

A kátyúzás Paganinije - Munkába állt Kecskemét új kátyúzó gépe

A kátyúzás Paganinije - Munkába állt Kecskemét új kátyúzó gépe
Professzionális kátyúzó gépet láthatunk mostantól Kecskemét közútjain. A gépet a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. vásárolta és Boros Gábor, a cég ügyvezetője, valamint Sipos László, önkormányzati képviselő, városüzemeltetésért felelős tanácsnoka mutatta be munka közben 2017. július 24-én, hétfőn az újságíróknak.

Sipos László elmondta, hogy már három évvel ezelőtt is ezt a gépet szerették volna megvásárolni Kecskemét számára. Akkor azonban a pénzügyi lehetőségek sajnos még nem tudták ezt biztosítani, így be kellett érni egy egyszerűbbel is. Ami egyébként jelenleg is működik. A most beszerzett gép viszont lényegesen nagyobb tudású, ráadásul Gödöllőn évtizedes tapasztalatokkal rendelkeznek már a felhasználhatóságáról.

- A gödöllői önkormányzatnál elmondták, hogy milyen látványosan javít és kiváló a hatásfoka. Ott egyébként már nem csak a kátyúkat, hanem a repedéseket is ezzel javítják, hatékonyan az utakon. Nagyobb teljesítménnyel, többféle szemcsenagysággal, akár rétegezve is dolgozik az eszköz, automatikus melegítéssel. Azt lehet mondani, hogy nem csak javít a technológia, hanem jócskán meghosszabbítja az utak élettartamát is. Jóval később kátyúsodik ki ugyanis újra - mondta Sipos László.

Boros Gábor arról adott tájékoztatást, hogy az új kátyúzó gépet 25 millió forintért vásárolták, amit egy 12 millióért beszerzett, használt MAN teherautóra építettek. A gépkocsit télen a közutak hó takarítására használják majd.

Kövessen minket a Facebookon is!