Július 21. vasárnap, Dániel, Daniella
Hírek, események 2017. július 25. 20:57 | Szerző/forrás: keol.hu

Búcsúkoncertet ad a kecskeméti Barátok együttes

Képgaléria
Búcsúkoncertet ad a kecskeméti Barátok együttes
Július 30-án, vasárnap, 19:30-kor elbúcsúzik a közönségtől a 24 éve alakult Barátok együttes. A kecskeméti Barátok Templomának Kórusából (BTK), folyamatos átalakulások után alakult együttes, amely nemcsak a templom nevét hordozza, de az egymáshoz fűződő viszonyukat is jól tükrözi.

Dalaikra - mind a hangszerelés mind pedig a textus szempontjából - a változatosság, a sokszínűség, olykor a "merészség" és a kontrasztok játéka volt jellemző. Jól példázta mindezt néhány különleges kezdeményezésük. Mint például a saját szerzeményekkel, színpadi elemekkel tűzdelt karácsonyi és húsvéti misztériumi játékok, az afrikai mise feldolgozása, vagy a gospel művek átdolgozása szaxofonra, kongára, gitárokra.

„2017 Július 30-án lezárul egy korszak az életünkben! Ebben a formában, ilyen felállással egy időre elcsendesül az együttes - írták a búcsúkoncert beharangozójában.

Viszont bízunk benne, hogy nem végleg. Az elmúlt időszak túlfeszített tempója után a feltöltődés időszaka következik. Az elmúlt 24 év minden perce feledhetetlen volt számunkra és mindig emlékezni fogunk rá. Bízunk benne, hogy akik rendszeresen ott voltatok a koncertjeinken, (vagy csak épp arra vitt az utatok és megálltatok egy percre) kaptatok tőlünk valami pluszt. Enyhítettük a bánatotokat, örömet okoztunk, lelki megnyugvást vagy csak szimplán megtörtük a hétköznapok szürkeségét...

Ha Isten becsuk egy ajtót, valahol kinyit egy ablakot..."

Kövessen minket a Facebookon is!